Србија расписује тајни тендер за повраћај КиМ, посао најбољем понуђачу

БЕОГРАД – Република Србија расписаће ускоро тајни тендер за повраћај Косова и Метохије под сопствени суверенитет, а на конкурс ће моћи да се се пријаве државе, савези држава, међународне организације, компаније, лоби групе или тајна друштва, сазнаје НП портал из извора блиских љубавници једног од високих функционера Владе Србије.

Понуде ће моћи да шаљу и НАТО и Русија, али и пословне корпорације, тајна друштва итд (фото: pixabay.com)

Како сазнајемо, понуђачи ће моћи да изнесу услове под којима ће вратити Косово и Метохију под окриље Србије,односно навешће у понуди шта траже заузврат. Тендер ће у име Владе Србије расписати Министарство спољних послова, а посао ће добити најповољнији понуђач. Притом ће се ценити и шта од тога имају одређени државни функционери.

– Још није дефинитивно одлучено да ли ће позив на тендер бити јавни или тајни, али по свему судећи биће тајног карактера. У том случају послаћемо позиве на адресе свих држава, међународних организација, лоби група и компанија, мада остаје питање како ћемо доставити позив тајним друштвима, кад су она тајна и не знамо њихове адресе. Једино због тога се још разматра могућност да позив буде јавни, како би и тајна друштва сазнала за њега и могла да учествују – каже наш извор.

Он истиче да се предност ипак даје тајном позиву, „што је добро да се грађани не би узнемиравали, а и да би представници Владе на миру договорили тал“. Али за то је, како додаје, потребно да се нађе метод да се позиви доставе и тајним друштвима „које никако не треба занемарити у процесу“.

– Видећемо још да ли БИА преко својих послодаваца из ЦИА може да проследи те позиве. Мада имамо и уверавања да ће тајна друштва сама сазнати за тендер, јер имају своје људе у свим овим другим институцијама. Но, свакако не треба испустити прилику да нам, рецимо језуити понуде повраћај Косова и Метохије… Мада су нам они ово и закували, заједно са Опус деијем… као и све остало, уосталом… Али можда понуде решење да нам врате покрајину, а да се, рецимо, сви Срби заузврат покатоличе, или да барем признају папу за вођу и Алојзија Степинца за свеца – наводи наш саговорник. Он напомиње да то не значи да ћемо прихватити баш њихову понуду, већ само ако је најбоља.

Како је рекао, можемо прихватити, на пример, понуду НАТО пакта да у замену за повраћај покрајине уђемо у њихов савез, а да приликом пријема наше земље генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг нашем министру одбране Александру Вулину иза главе „стави уши“. Или, истиче он, понуду ЕУ да напустимо ћирилицу, обуставимо узгој и производњу рибизли и уведемо санкције Русији.

– Е, али с друге стране можемо прихватити понуду Русије да започне Трећи светски рат због КиМ, како би се реализовала некадашња идеја да Москва добије на Косово и Метохију на 99 година ради експлоатације Трепче и других ресурса, укључујући скијалишта на Шар планини и Паштрику, а након тог периода да врати КиМ Србији. Или би можда Кина понудила да пошаље три милиона Кинеза на Косово и Метохију који би се по наређењу Комунистичке партије Кине изјаснили као Срби, те бисмо тако бројчано надјачали Албанце. А заузврат би они након тога на КиМ отворили највећи дистрибутивни центар кинеске робе за Европу и добили концесије за изградњу канала Дунав-Морава-Вардар-Егејско море – објашњава извор.

Он наглашава да не треба заборавити ни утицај компанија попут Кока-коле, а ту би се посебно могло одиграти на карту њиховог ривалитета са Пепсијем.

– У сваком случају, понуђач ће морати да за успешно извршење посла достави банкарске гаранције од Ротшилда, Рокфелера, Моргана, Шифа или Варбурга – наглашава извор нашег портала.

Аутор: Давид Штрбац

Прочитајте још:

Тужилаштво и СБПОК истражују ко је продао Косово без тендера

Б92 се извинио гледаоцима јер је у Инсајдеру емитовао карту Србије са Косовом и Метохијом

Албански неонацисти истакли транспарент “Косово је Србија”

Косово се придружило санкцијама, укидају се испоруке дрога Русији

 

Поделите

Један коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *