СПО слави 15 година владавине Београдским сајмом – централна прослава на Сајму књига

БЕОГРАД – Српски покрет године ове године слави 15 година од када је добио на доживотно плодоуживање ДП Београдски сајам. С тим у вези, на овогодишњем Сајму књига биће одржана централна прослава, на којој ће главни гости бити Вук и Даница Драшковић, најавила је генерална директорка Сајма Данка Селић.

Заборављена странка слави 15 година владавине над заборављеним предузећем (фото: Јутјуб скриншут)

– Сви у странци су се питали зашто нисмо одмах у јануару прославили 15 година СПО на Београдском сајму, али то смо хтели да оставимо за Сајам књига, који је најпосећенији од свих. Такође, почетка тог сајма пада на дан ослобођења Београда, па ће се тиме симболично поклопити две прославе, ослобођења Београда и поробљавања Сајма – нашалила се Данка Селић.

Поводом јубилеја овог од Бога и од људи заборављеног друштвеног предузећа,  огласио се и Вук Драшковић, председник такође заборављене странке. Он је рекао да када су почињали власт на Београдском сајму, нико није ни помишљао да ће СПО славити овај велики јубилеј.

– А то што се након толико времена оно и даље зове друштвеним предузећем и што је можда последње са тим префиксом, показује само да ми монархисти не гледамо закрвављених очију на комунистичке творевине и да не можемо тек тако да у име демократије убијемо тог последњег Мохиканца међу друштвеним предузећима тако што ћемо да му избришемо тај префикс – предочио је председник СПО.

           Отпуштено 30 Новосађана током трајања Сајма запошљавања у том граду

Драшковић је подсетио да су „стотине и стотине чланова СПО радиле на Београдском сајму“.

– И данас све што вреди у СПО запослено је на Београдском сајму. Заправо, то су сви, сви, сви који су нам преостали. Других чланова странке више и немамо, остали су нам само ови са Сајма, као највернији… – навео је Драшковић.

Подсетимо, Београдски сајам је на доживотно плодоуживање СПО добио од Коштуничине владе, што су касније прећутно или гласно потврђивале Владе Мирка Цветковића, Ивице Дачића, Александра Вучића и Ане Брнабић. Једино није најјасније да ли се под „доживотно“ мисли до краја живота Вука или Данице Драшковић или обоје, у ком случају је њихов живот постао бајка која се завршава реченицом – “по добијању Сајма живели су срећно и берићетно до краја живота…” Или се под “доживотно” мисли до престанка постојања СПО. Или до престанка постојања Београдског сајма… Можда то последње буде и најпре.

Аутор: Панургије Чичамичић

Не пропустите: 

СПО очекује да ће и после ових избора сачувати власт на Београдском сајму

СПО одржајем стекао власништво над Београдским сајмом

Комунална полиција ће хапсити Београђане који не могу да докажу како су од куће доспели у други део града
Учесници “Прајда” најавили штрајк ако им се не повећају дневнице
ОПРЕЗ: Лажне секте харају Србијом!
Министарка Mихајловић рекла директорима: “Ко неће да ради, нек лети”, они купили хеликоптере

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *