Сергеј Трифуновић: Нисам знао да је на слици пред Хагом Радован Караџић, мислио сам да је папа Војтила

БЕОГРАД – Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је да није имао намеру да поздрави доживотну робију ратном лидеру босанских Срба Радовану Караџићу, већ да је дошло до забуне.

Сергеј потпуно збуњен: “Шта, ни ово није папа Војтила?” (фото: ICTY video скриншут/Н1 скриншут)

Он је рекао да је пуно радио тога дана, па је тако урађен, то јест нарађен, дошао на журку покрета.

– Био сам на журци ПСГ-а и онако, док сам ђускао, превише сам се ознојио, или ме неко исполивао пивом, свеједно, па сам отишао у другу просторију да променим мајицу. Тамо је био упаљен телевизор на коме, видим, пред Хагом стоји седи лик. Мислим, лик стоји, а сед је. Учинило ми се да је то папа Војтила и видео сам натпис “доживотна робија”. Зато сам рекао да одмах буде послато саопштење којим наш покрет поздравља пресуду – објаснио је политичар који се раније без успеха бавио глумом.

На подсећање новинара да је већ једном помислио за другу личност да је папа Војтила, када је носио мајицу са ликом генерала армије БиХ Јована Дивјака, одговорио је да је помислио да је “овога пута то то”.

– Међутим, наш пи-ар није знао да сам ја заменио Караџића за папу Војтилу, па је ставио Караџићево име у саопштење. Када смо се отрезнили, рекли су ми да је саопштење изашло, и ја сам колегама из ПСГ рекао, “ала смо им одбрусили за овог папу”. Онда ми неко рече, “не, то је онај наш православни” и објаснили да је реч о лидеру босанских Срба – препричава Трифуновић.

Упитан зашто онда није упутио деманти или исправку саопштења, одговорио је да је хтео, али…

– Рекао сам: “Људи, па нећемо ваљда да оставимо тако да смо поздравили доживотну лидера Срба?” Онда је у неком тренутку случајно споменуо да је Караџић ујак Биљани Србљановић, па сам казао: “А па, онда је у реду. Може и то” – наводи Трифуновић.

Аутор: Давид Штрбац

Пратите наше објаве на Фејсбук страници, за учлањење кликните ОВДЕ.  

Прочитајте још:

Након Џуџевића, и Србљановићева избацује српско “ић” из презимена

Демонстранти тражили од Вучића да Жутог Бујкета врати америчком народу

Ево како су режимски медији известили о протесту „1 од 5 милиона“ одржаном на пунолетство демонстрација од 9. марта

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *