Реал захтева да се поништи меч са Партизаном из 1956. и одигра нови, иначе ће иступити из Лиге шампиона

МАДРИД – Председник Реал Мадрида Флорентино Перез затражио је од УЕФА да поништи утакмицу Купа шампиона из јануара 1956. године који је краљевски клуб изгубио са 3:0 у Београду, и да се одигра нови меч, јер су услови за игру били нерегуларни, јавља шпанска “Марка”. 

Због снега који је нападао преко високе траве Реал тражи нови сусрет (фото: скриншут Јутјуб)

– Меч је одигран на снегом прекривеном терену, у незамисливим зимским условима. Снег је нападао преко високе траве, па, ем је трава била висока, ем снег дубок, што је утицало на регуларност сусрета. Једно полуфинале Купа шампиона заслужује боље услове и зато смо одлучили да се жалимо на резултат. Сматрамо да овај меч треба да се поништи и одигра нови. Уколико не буде испуњен наш захтев, озбиљно ћемо размотрити опцију да иступимо из Лиге шампиона – децидиран је Перез.

Упитан шта ће се догодити ако Реал поновљену реванш утакмицу изгуби са пет или више голова разлике, с обзиром да је Реал први меч против Партизана у Мадриду добио само са 4:0, Перез се грохотом насмејао.

Председник УЕФА Александар Чеферин изјавио је да ће комисија размотрити захтев Реала, али у случају да га усвоји, утакмица ће се морати играти према правилима из 1956. године. То значи да неће бити могућа измена играча, а битно су другачија и правила офсајда, давања картона, додавања лопте голману и слично.

Остаје нејасно и да ли би утакмицу играли исти играчи који су је играли 1956. године, уколико су у животу.

Аутор: Вук Жабац

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *