Поштен човек опљачкао банку јер је одуговлачила да му исплати његов новац

ЛИОН – Србин из Француске Срђан Серж Милијанчић ухапшен је јер је опљачкао Развојну банку Провансе и Оверња у Лиону, пошто је одуговлачила да му исплати његову девизну штедњу у висини од 212.446 евра.

У полицији су му објаснили да банка има право да пљачка грађане, али обрнуто не важи (фото: Јутјуб скриншут)

Након што је пуштен да се брани са слободе, он је изјавио за дневни лист Либерасион да је недељама покушавао да подигне своју штедњу, али су га из банке стално враћали позивајући се на процедуру.

– Хитно су ми требале паре, а како је недавно истекло годину дана на колико сам орочио позамашну своту, одлучио сам да подигнем тај новац. Међутим, у банци су ми најпре рекли да су они аутоматски продужили орочење на нових годину дана, јер се нисам јавио на време да кажем да то не желим. Тражио сам да се то разрочи, што су учинили тек након петнаестак дана. Након тога, дошао сам по новац, да би ми рекли да не могу да ми исплате толики новац одједном и да треба најпре да се најавим, поднесем молбу у три примерка и попуним формуларе са питањима попут: шта ће вам ваш новац, на шта ћете га спискати и зашто, а потом да дођем за недељу дана – објашњава Срђан.

Он је навео у формуларима да му паре требају за враћање дугова и инвестиције. Када се појавио након протека рока, речено му је да банка нема толико новца одједном и понудили да му исплаћују по 1.000 евра на дан.

– То значи да би ми новац исплаћивали скоро годину дана, али почео сам да подижем бар тај новац. Исплаћивали су ме три дана, да би ме четврти поново питали шта ће ми мој новац, одбијајући да ми исплате и тих 1.000 евра, док не објасним. Рекао сам да ми треба за трговину жабљим батацима и изградњу кућица за пужеве голаће. Исплатили су ме тај дан, али сутра су ме опет малтретирали са новим питањима. Тада ми је пукао играни филм пред очима. Онај дугометражни – казао је Серж Милијанчић.

Он је наредног дана упао у банку маскиран и тражио да му спакују новац у врећу.

– Чим сам благајницима показао пиштољ, испоставило се да за пљачкаше имају новца. Односно, за клијенте немају новца јер га чувају за пљачкаше. Тражио сам само онолико колико ми дугују, увећано за 140 евра на име трошкова припреме плана пљачке и набавке маске за лице, вреће и пластичног пиштоља. Пошто сам кући избројао паре, видео сам да су се забројали и у врећу ставили око 4.000 евра више новца него што ми припада. Као сваки поштен човек, сутрадан сам отишао у банку да им вратим кусур и да кажем им поклањам оно што је на мом рачуну, тако да смо квит – рекао је он.

Међутим, на излазу из банке сачекала га је полиција.

– Привели су ме, однели ми из куће сав новац који сам опљачкао и вратили га банци. У полицији су ми објаснили да банка има право да пљачка људе, али људи немају право да пљачкају банке. Ипак, имали су разумевања, па су ме пустили да се браним са слободе. Међутим, сада банка не жели да ми исплати мој новац, позивајући се на то да сам им га поклонио – изјадао се он.

Такође, банка му је доставила и рачун за трошкове затварања штедног улога.

Аутори: Жил Мантер, Давид Штрбац

Кристијан тражио од суда да му се време проведено у ријалитију урачуна у издржану казну

Не пропустите:

Нестало 650.000 кубика грделичког камена, истрага у току
АНДРЕЈ ВУЧИЋ: Нисам могао да покажем жандарима личну карту јер су ми је украли да направе фантомску фирму
Мишковић тражио проширење суднице да би могли да стану сви његови адвокати
Миша Банана се појео због Шарићеве предаје
Пинк Пантере обрадовала вест о отварању “Сваровски” погона: Спектакуларне пљачке ускоро и у Србији

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *