ПОКЛОН ЗА 8. МАРТ: Дамама ниже казне за саобраћајне прекршаје

БЕОГРАД – Управа Саобраћајне полиције МУП-а Србије одлучила је да за 8. март дамама поклони ниже казне за саобраћајне прекршаје почињене на највећи празник жена.

Саобраћајци ће 8. марта дамама уз казну уручивати и по једну ружу (фото: Јутјуб скриншут/НП)

„Уколико лице женског пола почини саобраћајни прекршај на дан 8. марта, платиће само половину новчане казне предвиђене за наведени прекршај. Уколико казну плати у року од осам дана, односно закључно са 16. мартом, платиће половину од те половине, односно само четвртину пуне казне. Уколико казна није уручена на лицу места, већ поштом, а прекршај је начињен 8. марта, такође ће имати осам дана од пријема да плати свега четвртину пуне казне, а по истеку тог рока, половину пуне казне“, каже се у данашњем саопштењу Управе саобраћајне полиције.

Како је наведено, саобраћајни полицајци ће имати обавезу да дамама, заустављеним у прекршају 8. марта, уз казну уруче и по једну ружу, а уколико се казна шаље на основу снимка камере, писмо, у којем је спакован налог за плаћање, мора бити намирисано и на њему нацртано црвено срце.

„Уколико је возило регистровано на лице мушког пола, а њиме је управљало лице женског пола, власник возила може да налог за плаћање, примљен поштом, поклони својој лепшој половини, која ће у том случају платити само половину његове казне. Уколико је ситуација обрнута, да је возило регистровано на лице женског пола, мушкарац се може понудити да џентлменски преузме исплату, с тим што у том случају он нема право на осмомартовски попуст, већ плаћа уобичајену цену казне“, истиче се у саопштењу.

Такође, уз нижу цену казне за прекршај почињен 8. марта, дамама ће број казнених бодова који се изричу за почињени прекршај бити умањен за 8,03 одсто.

Иначе, како сазнајемо, и цене корупције саобраћајних полицајаца како не би писали казну, 8. марта ће за даме бити преполовљене.

Аутор: Панургије Чичамичић

Прочитајте још:

Жене честитале Тадићу 8. март

Силоватељ се брани ћутањем јер прави џентлмени никад не причају о томе

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *