Победничка коалиција у Тузима има решење за неразвијеност општине: „Припојићемо се развијеној Албанији“

ТУЗИ – Након што је коалиција албанских партија победила на првим локалним изборима у новоформираној општини Тузи, носилац листе Ник Ђељошај наговестио је да ће ова општина проблем своје неразвијености решити припајањем великом индустријском и пословно-финансијском гиганту. Он открива и коме.

Црни орао ће албанизирати златног, најављује Ђељошај (фото: Јутјуб скриншут /НП)

– Припојићемо се развијеној Албанији, и онда ће да нам потећи мед и мљеко – открио је Ђељошај.

Како је рекао, решење за општину Тузи представља „рецепт за постепену трансформацију источних дјелова Црне Горе у западни дио Албаније“.

– Прво смо га остварили независност од Подгорице, па ћемо независност од Црне Горе, а онда прикључење Великој Албанији. Албанија тежи западним вриједностима, па ако хоће да иде на запад, не може другачије него преко територије Црне Горе, која јој је на западу – објашњава Ђељошај.

По питању истицања албанске заставе у Тузима током прославе победе његове коалиције, казао је да је до грешке дошло случајно, јер заставе две државе јако личе.

– Црвена застава у Црној Гори, црвена у Албанији, двогљави орао у Црној Гори, двогљави у Албанији, све је исто… Е, сад, у Црној Гори златни орао, а у Албанији црни, али ће црни орао да албанизира златног… Хм… Иако ријеч албанизација уопште не постоји и никад није постојала – нагласио је лидер Албанског форума.

Ђељошај најавио и која ће бити прва мера општине Тузи, након припајања Албанији.

– Ће да буду спаљени сви први томови “Црногорског рјечника” који се затекну на територији општине, јер садрже ријечи “албанизација” и “албанизирање”, а те ријечи не постоје у стварности – казао је он.

Аутори: Давид Штрбац, Блажо Водочеп

Прочитајте још:

Србија расписује тајни тендер за повраћај КиМ, посао најбољем понуђачу

Албански неонацисти истакли транспарент “Косово је Србија”

Кирби зезао Вучића што Србија није подржала територијални интегритет Србије

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *