Партизан продао Немању Г. Милетића три године након што га је грешком купио уместо Немање Р. Милетића

БЕОГРАД – Фудбалски клуб Партизан одрекао се у овом прелазном року услуга Немање Г. Милетића и то три године након што га је грешком купио уместо Немање Р. Милетића.

Немање Милетићи не само да нису чак ни двојајчани близанци, већ нису ни браћа (фото: Јутјуб, b92.net/video скриншутс)

Наш поверљив извор из Хумске открива све детаље овог трансфера.

– Тада је тренер Партизана Иван Томић тражио да му доведу бека Немању Милетића, а спортски директор Ивица Илиев је одмах реаговао и искеширао Јавору из Ивањице 300.000 евра за Немању Г. Милетића. Када се овај појавио на тренингу Партизана, Томића је замало стрефио шлог – прича за НП портал извор близак управи Партизана.

Према његовим речима, када је Томић упитао „ко је овај лик“, Илиев му је одговорио, „па Немања Милетић, тражио си га“.

– Илијев је подсетио Томића да га је претходно питао које је годиште тај Немања Милетић, како би га лакше нашао, а Томић му је рекао да је момак ’91. годиште и да је рођен у месецу који почиње са „Ј“, али није био сигуран у ком. Ствар је у томе што је Немања Р. Милетић рођен јануара 1991., а Немања Г. Милетић јула исте године – наглашава наш саговорник.

Томић је затражио да врате Г. Милетића, а доведу Р. Милетића, али невоља је била што је уговор већ био потписан на четири године, а Илиев је већ представио јавности Милетића који има бујну косу, па би било чудно да доведу одједном овог другог који је углавном нема.

– Ивица се чак и љутнуо на Томића, рекавши: „Је ли Немања Милетић? Јесте. Је ли бек? Јесте. Је ли `91. годиште? Јесте. Је ли рођен у месецу који почиње са „Ј“? Јесте. Е, па шта хоћеш, ти?! Добио си све то, и чак си добио седам и по месеци млађег Немању Милетића од оног другог. И немој сад да правиш драму, и закераш око средњег слова, јер сам овога већ најавио јуче на конференцији за штампу као бомбу. Ниси ни гледао? Па наравно, знао сам“ – препричава наш извор реакцију спортског директора црно-белих.

Тако је Г. Милетић остао тог лета у Партизану, а са јесени је цела ситуација предочена новопеченом председнику клуба Милораду Вучелићу.

– Он је помирљивим тоном рекао: „Па добро, дешава се. И Слоба Милошевић је рекао да се за министра просвете доведе Јова Тодоровић, па је Мирко Марјановић грешком уместо Јована Тодоровића довео Јова Тодоровића, а обојица били чланови СПС-а… Није то ништа. Довешћемо и другог Немању Милетића и направити бековски пар Немања Милетић пута два. Тако ћемо заташкати скандал, а ривале ћемо потпуно збунити. Таман кад њихов нападач пређе једног Немању Милетића, а кад оно, ето га други. Слоба то није могао да уради са министрима“. Тако је и било, па су наредне годне успели да ангажују и Немању Р. Милетића. Али Томић то није дочекао – поентира наш извор.

Спортски сектор Партизана је дуго потом покушавао да пронађе ангажман за Немању Г. Милетића, и када су већ сви дигли руке, три године доцније јавила се пољска Корона и уговор је експресно потписан. Чак су Пољаци трљали руке, јер су прошли јефтино за тако доброг играча.

Како сазнајемо, у Корони су неколико дана касније утучени јер су установили да су купили погрешног Немању Милетића.

Аутор: Вук Жабац

Прочитајте и ово:

Лалатовић планира да преузме Звезду јер је то једини начин да престане да губи од ње
Након оптужбе за силовање Нејмар симулирао прекршај
У ПАРТИЗАНУ ОДУШЕВЉЕНИ ЗБОГ ТИТУЛЕ ЛИВЕРПУЛА: „Победили смо екипу која је победила шампиона Европе!“

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *