Опозиционар тужи опозицију јер му је украла девет месеци

БЕОГРАД – Опозициони активиста који је на протестима опозиције у Београду провео девет месеци одлучио је да тужи опозиционе странке које су му, како каже, украле то време.

Украли му протест и месеце – Бранко Булатовић Рашин (фото: Јутјуб скриншут)

– Одлучио сам да пресавијем табак и да против поднесем тужбу за накнаду штете против дела опозиције која је украла протесте од народа. Узалуд редовно долазио на протесте, драо се против власти урнишући грло и гласне живце, пардон жице. Мада сам и кидао живце јер протести пропадају к`о шљива у центрифуги – рекао је за НП портал Бранко Бан Рашин, један од најупорнијих учесника протеста из редова верског покрета реформисаних зилота.

Како је рекао, грађански протест су урушили страначки уљези и муфљузи, па ће се они наћи на удару тужбе пред судом части и масти и будуће власти. Тужбени захтев ће обрачунати и изгубљено време, изневерену наду и потрошене ђонове ципела, а нада се да ће и други кренути његовим стопама.

– Кад смо хтели да зинемо на говорници, дали су нам само да прегриземо језик, ваљда уместо сендвича. Био сам покисао, промрзао, цурило ми је из носа, добио сам отеклине на ногама, и ризиковао сам жутицу због присуства следбеника жутог жутокосог – истиче Бранко.

Како је рекао, незадовољан је протестима, јер се не зна ко пије, али се зна – народ плаћа. И повраћа… Кад их види.

Верски покрет разгони духове и протодухове (фото: Јутјуб скриншут)

– Наш верски покрет је овде из безбедносних  разлога. На пример изводимо егзорцизам да се заштитимо од утвара и неелемената спољних чимбеника. Није било већих проблема, мада су нас изненадили  холограми Сороша и Блера у Пионирском парку, али смо одагнали оба протодуха. Приметили смо и перформанс чувених служби са задатком да преодевени у одоре и са нагласком пролетеријата варају учеснике. Многе су преварили, нас нису – објаснио је Рашин.

Он је изразио висок степен поверења у неспособност квазилидера протеста  да сакупе озбиљнију масу на обновљеном тргу, или неком блиском месту, која би се могла ухватити укоштац са режимом.

– Упрегнута опозиција и оседлани народ дају незауздану власт, тј. две негације творе трећу. Ако пребацимо опозицију на другу страну једначине, она ће добити предзнак плус, а тада резултат није власт, већ народ, и има шансе да буде позитиван. Другим речима, имамо резервну идеју решења ове математичке кризе – плебисцит пре избора – поентирао је наш саговорник.

У супротном, каже, протести ће се претворити у тужни скуп.

– Можда би им поправило просек да доведу жонглере, кловнове и жену са брадом и направе праву, а не лажну циркузантску атмосферу, те да тако привуку знатижељнике и прогласе их за митингаше. Да виде слонове, мајмуне и лавове, и шарену кинеску лепезу. Да, и  тетку на трапезу. Па предлажемо да наредни слоган протеста буде: „Сви, сви, сви, у циркус  Колорадо“ – казао је наш саговорник.

Он је позвао присталице опозиције на опрез, да не плате дупли порез, јер могу постати двапут поданици – „онима који јесу и онима који би да буду“. Шта год то значило.

Аутор: Илија Чворак

Учланите се на фејсбук страницу Наша Патка кликом ОВДЕ, или пратите на Твитеру кликом ОВДЕ

Прочитајте још:

И ако датум избора буде померен, Савез за промене неће померати датум бојкота избора
Милош је отишао да одслужи 15 дана војног рока и одмах почео да броји ситно
Након српских туриста из унутрашњости и Бугари похрлили у Београд да виде кинеске полицајце
Аватар Велибора Џаровског купио први апартман у Београду на води!
Мигрант покушао самоубиство кад су му рекли да је добио имање у Србији

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *