ОВАКО ЈЕ ПОЧЕО ТЕРЗА „МАГИЈА“: „Нове лампе за старе, нове лампе за старе!“

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић ексклузивно је открио за наш портал како је први пут почео да зарађује за живот и како на садашњој позицији на исти начин спроводи ту, за њега успешну методу.

По истом методу Терзина магија ради и данас, продаш младог и полетног, купиш старог и оронулог (фото: Јујтуб скриншут/НП)

– Био сам још млад када сам, овај, ушао у први бизнис. Куповао сам, овај, на велико нову робу, а онда је мењао за старудије. Увек сам се, овај, руководио тиме да за нову роба треба времена да се покаже, а да је стара већ добро разрађена, и да овај, боље функционише, само је треба изгланцати, очистити, реновирати… И гле, једном сам тако, овај, набавио већи број нових лампи, батеријских, собних, уличних и других и кренуо улицама града узвикујући: „Нове лампе за старе, нове лампе за старе!“ И тако ми једна жена даде неку стару светиљку, а ја њој нову батеријску лампу. Када сам протрљао ту прашњаву стару светиљку, из ње је изашао дух, који се представио као Аладинов дух… И тако је почела магија – казује Терзић за НП портал.

Он вели да и даље воли да мења ново за старо, нове књиге за старе, нове сличице фудбалера за старе, и нове и младе фудбалере за старе, ислужене и оронуле.

– Мислим да је, овај, прави потез продати младог играча пошто-зашто, а купити неког искусног од неких 35 година, који игра у лигама „петице“… Или беше у  петим лигама? Па добро, у петим лигама „петице“ . Али то су, овај, искусни играчи који могу да рехабилитују своју каријеру у Звезди. Да се изгланцају, реновирају, протрљају… Увек неко од њих искочи… Ако се не укочи… Дешава се то у тим годинама… Али, од десет њих, бар један буде добар – примећује Терзић.

Према његовим речима, Звезда више не мора да се понаша штедљиво, јер је дуг сведен са 54 на само 14 милиона евра.

– Шта је то 14 милиончића? Ништа! Ситница! Знам, рећи ћете, овај, која сврха сада продати за мале паре неког младог играча, који има малу плату, а и не инсистира да буде најредовнија, само ако игра… па онда ту зараду од његове продаје потрошити на неког маторог, на његов трансфер, на провизије и на његову високу плату? И још игра преко воље ако касне паре. Па то је, овај, зато што ми тим младим играчима чинимо. Они код нас не могу да се развијају, јер не могу да улазе у игру. Зато их пуштамо у велике европске друголигашке, па и неке прволигашке клубове. Пустите сад те приче о Мбапеу, и  Жоао Феликсу, и овај, то што сви најјачи клубови Европе имају по неког тинејџера међу стандардним првотимцима. Они могу себи да приуште тај луксуз. Ми не можемо – рекао је Терзић.

На питање како је Партизан могао да пружи шансу Николи Миленковићу и Страхињи Павловићу, па да их онда продаје за добре паре, каже да Партизан то мора јер је у дуговима.

– И ми кад смо били у дуговима, прво смо продавали играче за кикирики, да не би, овај испали у другу лигу. А после смо, овај, морали да пуштамо младе играче у игру, јер нисмо имали пара да купимо искусне. Па смо скупо продали Грујића јер је играо, па увалили Радоњића за лепе паре. Е, сад, овај, кад смо смањили дуг на 14 милиончичића, овај, реалних, пустите књиговодствене цифре, е сад можемо да купујемо ове искусне. Што да пуштамо Јовељића да игра па да га продамо за 20 милиона? Ма, ајте молим вас. Здравко Мамић је продавао играче Динама по 20 милиона евра, па ево где је завршио. На потерници. Мени је доста једном, не бих више – истиче Терзић и додаје:

– Зато лепо, за Јовељића доста 4,5 милиона. Нуде нам, овај, и неки проценат од десет посто, хаха, замислите. Видећемо да ли ћемо пристати на то, не знам шта ће нам. Нама је доста и два посто тренинг компензације, а они би да баце додатних осам посто, хаха. Браћа Илић су отишла за пет милиона, мало ли је? Сами су нам понудили толико. Алекса Терзић милион и по, Купусовић милионче… Ма ја бих све те из омладинског састава дао на акцији за по милион, и лепо да ми купимо неке искусне асове од 35-36 или 38 година, расне голгетере и штопере из финске друге лиге, португалске треће или италијанске четврте. И, зашто да не, можда и из енглеске пете лиге – закључује Терзић.

Аутор: Вук Жабац

Прочитајте још:

У ПАРТИЗАНУ ОДУШЕВЉЕНИ ЗБОГ ТИТУЛЕ ЛИВЕРПУЛА: „Победили смо екипу која је победила шампиона Европе!“

Крстајић срећан што је положио за тренера јер сад коначно може да преузме неки клуб

Бесне Делије током утакмице узвикивале паролу: “Управа остани”

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *