ОБРТ: Судијска комисија пресудила да је пенал за Звезду постојао – Вукановић носом био у казненом простору! (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Судијска комисија Линглонг Суперлиге пресудила је да арбитар Игор Стојиљковић није погрешио када је досудио пенал за Црвену звезду у 88. минуту у сусрету који су црвено-бели до тада губили од гостујуће Инђије. Наиме, како се наводи, играч Звезде је носом прешао линију казненог простора у тренутку када је начињен фаул, што је довољно да се покаже на белу тачку.  

Вукановићев нос је у пуном обиму прешао линију казненог простора (фото: Јутјуб скриншут/НП)

Председник Судијске Линглонг комисије ФСС Милан Караџић рекао је да је детаљним прегледом снимка судијска комисија установила да је пенал ипак постојао, иако је на први поглед на снимку изгледало да је прекршај начињен ван шеснаестерца.

– Играч Инђије јесте закачио ногу Алексе Вукановића ван казненог простора, али била је то задња нога, док је предња већ прошла напред. Вукановић је у том тренутку био у налету и пуним обимом носа је прешао линију шеснаестерца у тренутку када је начињен прекршај. Када додамо да је и лопта у тренутку прекршаја била у шеснаестерцу, нема сумње да је начињен прекршај за најстрожу казну – објаснио је Караџић.

Он је казао да је ово ситуација у којој би ВАР показао да је судија “био асолутно у праву, и да је донео исправну одлуку”.

– Ето, видите, некада је добро имати велики нос. У фудбалу то може бити од круцијалног значаја – додао је Караџић.

На питање зашто је судија Стојиљковић кажњен ако се показало да су и Вукановићев нос и лопта билу у казненом простору, рекао је да не зна.

– Не питајте мене, то је питање за Судијску комисију – упутио нас је Караџић.

Аутор: Вук Жабац

Не пропустите:

Партизан продао Немању Г. Милетића три године након што га је грешком купио уместо Немање Р. Милетића
ФК Напредак мења назив у ФК Напредњак
Лалатовић планира да преузме Звезду јер је то једини начин да престане да губи од ње
ОВАКО ЈЕ ПОЧЕО ТЕРЗА „МАГИЈА“: „Нове лампе за старе, нове лампе за старе!“

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *