Нагло скочиле акције Фолксвагена након најаве председника Вучића у емисији „Ћирилица“

ФРАНКФУРТ – Након што је председник Србије Александар Вучић у емисији „Ћирилица“ код Миломира Марића најавио могућност отварања Фолксвагенове фабрике на територији Србије, вредност акција ове немачке компаније из Волфсбурга вртоглаво су скочиле на Франкфуртској берзи, преносе Франкфуртске вести писање Фајненшел тајмса.

Јагма за акцијама Фолксвагена, брокери трљају руке након Вучићеве најаве код Марића у “Ћирилици” (фото: Јутјуб/АП видео скриншут)

Иако је председник Вучић нагласио да још три земље конкуришу Србији за отварање фабрике Фолксвагена, инвеститори су већ уверени да је то готова ствар и да Вучић ни овога пута неће оманути. Према оценама финансијских саветника, Вучић је најбољи гарант да ће Србија добити посао, што значи да је улагање у акције Фолксвагена добар послован потез.

Због тога је већ почела јагма за акцијама Фолсквагена, а само дан након изјаве Вучића забележен је раст од 15,1% вредности акција, док су наредног дана скочиле за још 7,3%  и очекује се даљи тренд раста.

У Фолксвагену задовољно трљају руке, и како сазнајемо, немачки партнери су замолили председника Вучића да барем још једном најави њихов долазак у Србију, пре него што ту одлуку званично обнародују. Интересовање је толико велико да немачка аутомобилска компанија озбиљно размишља да одмах по објављивању те одлуке, понуди нову емисију акција и кроз докапитализацију унесе свеж капитал од неколико милијарди евра који ће додатно да уложи у Србији.

Ханс Хоснфефер

Прочитајте још:

Супермен понудио помоћ Србији око поплава, Вучић му одговорио: “Нека, сам ћу”

Због мера штедње политичар вратио 10 посто прихода од мита

Улица Господара Вучића коначно добила своју историјску личност

Европска банка штампа нових билион евра да би ојачала динар

Kим Џонг Ун крије од грађана Вучићево постојање

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *