Милош је отишао да одслужи 15 дана војног рока и одмах почео да броји ситно

НИШ – Милош Ковиљковић (32) из Малог Зворника добио је позив за војну вежбу резервног састава Војске Србије, након чега је упућен у касарну у Нишу, а чим је обукао униформу, почео је да броји ситно. 

Милош Ковиљковић, који није на слици, заспао је као гуштер, а пробудио се као џомба (фото: Јутјуб скриншут)

– Баш је кул ова инстант војска. Заспао сам у касарни прво вече као гуштер, а пробудио се као џомба – не крије одушевљење Милош у изјави за НП портал.

Он је казао да његов деда то никако не успева да разуме.

–  Деда ми је причао да је служио војску две године, а мој отац годину дана. Требало им је пуно времена док дођу до тога да броје ситно, а ја бројим ситно од првог дана. А ако се добро покажем, можда добијем и слободан викенд. У сваком случају једва чекам редовно одсуство да одем мало кући, кажу да то буде при крају војног рока – каже овај полазник јунске 2. класе.

Како је рекао, неки његови другови се извлаче да служе цивилно тих 15 дана у филхармонији или у вртићу, или на пецању, али он то не би прихватио.

– Овде могу бесплатно да пуцам, и да научим како се пуни и мења шаржер, овај, оквир, да, оквир… Носио сам гас ма… пардон, заштитну маску… Ту сам већ два дана, али све се дешава некако брзо и све ми се побркало, али ће да се слегне. Научио сам све чинове редом: потпоручник, поручник, има ли и ручник…? Онда мајор, па старији мајор, па капетан, па адмирал, а да, пре капетан иде подкапетан, па онда заставник, па пуковник, па генерал, па Вучић – поносито набраја Милош.

Како му је речено, после петог дана обуке могао би да постане десетар, или бар деветар, услед мањка војника.

– Мада, сматрам се већ квалификованим и за министра одбране. Ипак сам за разлику од неких претходних министара научио како се затеже кревет и “коцка” ћебе. А кажу да после одслужене војске човек може да се жени. Ваљда је и тај брак нека врста рата, шта ли? – запитао се Милош.

Аутор: Панургије Чичамичић 

Прочитајте још:

Војска Србије планира да бомбардује “Србијагас” како би спречила пораст дуга на три милијарде евра

ОПРЕЗ: Лажне секте харају Србијом!

Пешчаник испитује докторат Нелета Карајлића

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *