Зорана Михајловић обећала: Возови из Новог Сада за Београд ће стизати

БЕОГРАД – Министарка саобраћаја Зорана Михајловић изјавила је да се радови на брзој прузи Нови Сад – Београд одвијају без кашњења… то јест, без кашњења у односу на померене рокове, и да ће возови на тој релацији стизати. Кад тад.

Зорана Михајловић: Најважније је да испоштујемо рок, који можемо померати пре него што истекне, да би га испоштовали (фото: Н1 видео скриншут/НП)

– За нас је најважније да испоштујемо рок, јер рок увек можемо да померимо, тако да предупредимо кашњење. Тако да ће до краја 2021. године, ако не померимо рок за касније, возови из Новог Сада за Београд возити брзином од 200 километара на сат и стизати за пола сата – рекла је Зорана Михајловић.

На питање новинара Наше Патке, да ли су експерти министарства добро израчунали да ће воз стизати за пола сата, ако за 111 километара пруге брзином од 200 километара на час треба више од пола сата, те која се заправо удаљеност од Новог Сада рачуна, будући да нема више Главне железничке, да ли она до станице Земун, Тошин бунар, Нови Београд или Прокоп, да ли ће брза пруга бити изграђена до неке од тих београдских станица или само до Батајнице, јер ако неће до крајње долазне станице, онда тим делом пруге мора да се успори, затим да ли се рачуна време потребно за убрзање од нула до 200 километара на час приликом поласка из станице и успоравање од 200 на час до нула приликом доласка у станицу, па успоравање на кривинама и бављење воза на станицама, што значајно смањује просечну брзину, која онда не може бити 200 километара на час, одговорила је:

– Не.

Како је образложила, стручњаци Министарства то нису израчунали, јер нису се нису бавили непотребним детаљима, будући да то и не знају да израчунају.

– Знате, није важно да ли ће за релацију Нови Београд – Сад, овај Нови Сад – Београд бити потребно тачно пола сата или пола сата горе-доле. Нећемо цепидлачити. То је све мала разлика. Ето, ако је пола сата горе, можда стигнете за сат, што опет није пуно, али ако је доле, може да се деси да стигнете чим сте кренули – објаснила је Михајловићева, чиме је ушла у проблематику телепортације возова, мада онда није јасно чему пруга.

Као што летећим аутомобилама не требају друмови, ни телепортираним возовима не треба пруга, ни брза ни спора, већ само станица.

– Оно што је најважније јесте то да ће бродови, овај возови из Новог Сада за Београд стизати…. Некад. Поново… Надамо се. Можда 21. године 21. века… Ха, да, 21. година 21. века, ово сам баш лепо рекла. 21-21. Помислићу жељу кад буде та година тог века… Само да не заборавим…  – казала је Зорана Михајловић и везала чвор на марамици.

Аутор: Панургије Чичамичић

Прочитајте још: 

Марија Максима мења Зорану Михајловић на месту министарке

Комунална полиција ће хапсити Београђане који не могу да докажу како су од куће доспели у други део града

Све спремно за рушење Смедеревске тврђаве због дивље градње, јер Ђурађ Бранковић није имао дозволу

Нестало 650.000 кубика грделичког камена, истрага у току

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *