Демонстранти тражили од Вучића да Жутог Бујкета врати америчком народу

БЕОГРАД – Демонстранти на протесту “1 од 5 милиона” упали су ноћас у Радио телевизију Србије и затражили од председника Александра Вучића да директора РТС-а Драгана Бујошевића врати америчком народу. 

Бујкета америчком народу, РТС српском (фото: Јутјуб принтскрин/НП)

– Захтевамо да Вучић врати Бујошевића Американцима. Њега је на чело РТС-а бирао и поставио амерички народ, путем америчких институција ЦИА, НСА и осталих, а онда је он прелетео у табор напредњака, иако само политичари смеју да буду прелетачи. То није у реду и Вучић је у обавези да врати Бујошевића Американцима, а потом да нас пусте у директно укључење РТС-а – поручио је један од лидера протеста Бошко Обрадовић у изјави за Н1.

Јутка прелази у Двери? Тамо му признају да је бахат, али замерају да је недовољно груб

Уредник Информера Драган Ј. Вучићевић је гостујући на Пинку изјавио је да “Жути Бујке није више тако жут”.

– Тек сам накнадно сазнао да је Бујке боловао од жутице, и зато је заправо био жут. А сада је здрав као дрен, тако да није више жут. Био је пожутео као лист у јесен, а сада је потпуно процветао, и има ту и плаве и црвене боје и не може се уопште више препознати. И зато морам да кажем да се не може насиљем рушити Жути Бујке… то јест, само Бујке. Погледајте само то поломљено стакло на РТС-у, ето, само што је повећана цена претплате на 220 динара, сад ће морати да се подигне на 330 или 440 динара да се отплати то стакло и све ће то да плате грађани Србије – указао је Вучићевић.

Министар саобраћаја Александар Антић изразио је своје запрепашћење због напуклог стакла на вратима РТС-а.

– Такав степен насиља није виђен нигде у свету. Замислите да се то десило у Паризу, како би полиција реаговала? У Паризу су увек мирне демонстрације и знају да се десе само паљевине, превртање аутомобила, рушење и демолирање, али напукло стакло на згради јавног сервиса?! Па за такав степен насиља француска полиција би без пардона изрешетала демонстранте. А видите наша мирољубива полиција их је изнела напоље као кнежеве, нису морали ни да ходају сами – истакао је Антић.

А директор јавне куће… пардон, јавног сервиса Драган Бујошевић огласио се саопштењем у којем је истакао да није знао да у Србији већ три месеца постоје протести против власти, јер то није видео на РТС-у. Он је, ипак, упозорио да му неће демонстранти уређивати ТВ програм.

– Нико не може да уређује програм РТС осим Председништва Србије и Владе Србије. У ствари само Председништва Србија. Нико други! Чак ни ја. И боли ме уво шта траже демонстранти! Да су иоле битни, ја бих за њихово постојање сазнао на РТС-у, а не у РТС-у – поручио је Бујошевић.

Ево како су режимски медији известили о протесту „1 од 5 милиона“ одржаном на пунолетство демонстрација од 9. марта

Иначе, међу демонстрантима у згради РТС-а примећен је и Ледерфејс са маском на лицу и моторном тестером у руци. Тим поводом је Небојша Крстић, који је у непознатом својству гостовао на ТВ Пинк, изјавио да не може да верује. Вучићевић је додао да је “овај гост из Тексаса са овом опасном тестером тексашке производње сигуран показатељ да су и амерички агенти међу демонстрантима, и да они управљају целом операцијом”.

Из опозиције, пак, тврде да је у питању тестера коју им је дао један радник који је секао дрвеће на Ушћу ради изградње Београдске гондоле. Један од лидера протеста Драган Ђилас, открио је да је “тај радник добио кризу савести након толико посечених стабала”.

– И он није могао даље да сече, не због савести, већ зато што се тестера иступила од толиких стабала. А и ланац се прекинуо, и нестало је горива, тако да тестера ништа није била опасна. Један од наших људи ју је позајмио од тог радника само као симбол протеста због рушења дрвећа у нашем лепом Београду зарад сулудих пројеката власти. Такво безочно уништавање стабала није могло да се деси док сам ја био градоначелник… Добро, осим у Булевару, хм… – казао је Ђилас.

А у близини места сукоба власти и опозиције обрео се и познати културни радник Жика Обретковић који је виђен како носи транспарент са натписом: “Сјаши Курта, да узјаше и Мурта”.

Аутор: Илија Чворак

Комунална полиција ће хапсити Београђане који не могу да докажу како су од куће доспели у други део града

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *