ВУЧИЋ ГРАДИ ПИРАМИДУ: Председник негирао нестанак 650.000 кубика камена из Грделице

БЕОГРАД – Нико није украо 650.000 кубика камена из Грделице уклоњених током градње аутопута и они нису нестали. То су злонамерна спочитавања опозиционих медија који стално виде нешто у нечему, па ето чак и камење је нестало. Ми смо одлучили да од тог камена направимо нешто лепо, нешто што ће Србију уздићи на мапи Европе, нешто о чему ће се причати у свету. Даме и господо, градићемо пирамиду – поручио је председник Србије Александар Вучић на импровизованој конференцији за новинаре.

Александресова пирамида постаће део пројекта Београд на води (Илустрација: НП/Јутјуб скриншут)

Он је рекао да сваки фараон председник жели да остави неки споменик иза себе, а његов споменик биће оно што је изградио, па између њих и пирамида.

– Мој споменик су Београд на води, аутопут кроз Грделицу, па зашто да не, и пирамида. Пирамида која ће бити већа од Кеопсове, лепша од Кефренове, старија од Џосерове, и троугластија од свих њих заједно – истакао је Вучић, додавши да на припремним радовима већ учествују неимари из Египта.

Председник је обзнанио да су средства за пројекат обезбеђена из кредита Уједињених Арапских Емирата и да ће учешће узети компанија Мабудала.

– Зашто би туристи из Европе ишли у Египат, да се прже у оној пустињи, када ће овде моћи да посете пирамиду и лепшу и већу и старију… И троугластију – упитао је Вучић.

Он је рекао да су припремни радови у току и да се већ клешу комади камена, а потом се окренуо ка једном од сарадника: „Види да ти комади буду добро изглачани“.

На пројекту су већ ангажовани египатски мајстори и инжењери (фото: Јутјуб скриншут)

Како је рекао, локација за пирамиду још није одређена, али постоје две опције.

– Једна опција је да је градимо у Делиблатској пешчари, у природном окружењу за пирамиде. Међутим, мени се лично допада идеја да пирамиду градимо у оквиру Београда на води, али видећемо да ли ћемо успети да нађемо тако велики простор поред воде, јер ипак ће то бити пирамида од преко 300 метара висине. Мислим да има довољно простора на Ушћу, па би београдска гондола баш идеално повезивала Калемегдан са пирамидом. А ако буде потребно, увешћемо песак из Египта или Саудијске Арабије и набацати га около, па ће све бити аутентично – нагласио је Вучић.

        О нестанку 650.000 кубика грделичког камена, уклоњеног током градње аутопута, читајте ОВДЕ.

А Главни одбор Српске напредне странке већ је предложио да ктитор ове пирамиде буде мумифициран и сахрањен у њој, уколико се деси да једнога дана напусти овај свет. Такође је предложено да ова монументална грађевина понесе назив Александресова пирамида. Без обзира да ли ће то бити усвојено као званичан назив, народ у Србији га је већ прихватио.

Аутор: Давид Штрбац

Прочитајте још:

Откривена најмања пирамида на свету, висока 3 cm

Све спремно за рушење Смедеревске тврђаве због дивље градње, јер Ђурађ Бранковић није имао дозволу

Комунална полиција ће хапсити Београђане који не могу да докажу како су од куће доспели у други део града

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *