Баксузни црвени дресови нам доносили само сребра, плави доказали да се то може избећи

ДОНГУАН – Експеримент са плавим дресовима за репрезентацију Србије је потпуно успео. Црвени дресови су нам на последња три велика такмичења доносили само сребра, и време је било да се то прекине. Плави дресови су се показали као талични, и након пораза од Аргентине у четвртфиналу СП у Кини, овога пута неће бити мрског сребра, јавља РТС.

Плави дресови показали се као талични (фото: Јутјуб & b92.net/video скриншутс, НП)

Можда и понајбољи кошаркаш репрезентације Србије Стефан Бирчевић потврђује да му је лакнуло када смо се ослободили баксузних црвених дресова.

– Ови плави су нам донели срећу и ја их не бих скидао. Пре почетка првенства чак су нас и кладионице стављале на друго место, што значи опет сребро, али захваљујући генијалној одлуци руководства КСС у вези са бојом дресова, успели смо то да пореметимо. А ако смо нешто успели, онда је то успех – рекао је Бирчевић.

Упркос великом успеху, на Твитеру се могу пронаћи и негативни коментари, посебно ултрадесничара. Тако један твитераш каже да се Срби никако не могу одрећи Југославије, „па су од два српска народа стварали крњу Југославију, а сада су носталгични и за плавим дресовима“.

Али, несумњиво је да је велика већина грађана Србије изразила одушевљење успехом плавих дресова, а неки су већ предложили да ову нијансу плаве треба прозвати талично-плава боја.

Аутор: Вук Жабац

Не пропустите: 

У Звезди љути на Немању Недовића што није улазио у игру док је играо за Звезду
Вујошевићу се од Богдановића причинио Човић
Партизан продао Немању Г. Милетића три године након што га је грешком купио уместо Немање Р. Милетића
Суарез повампирио Банета Ивановића

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *