Веља Илић чуо да су се још неке реке излиле осим Западне Мораве

Веља Илић поплаве

Српски Шојгу је тамо где је најпотребнији, а то је Чачак у ком је проглашено ванредно стање

ЧАЧАК – Министар за ванредне ситуације Велимир Илић изјавио је да је ових дана начуо да је било још изливања река осим Западне Мораве која је поплавила делове Чачка. 

– Не знам да ли још негде има изливања река, па не можемо у овом критичном тренутку да посвећујемо пажњу гласинама. Али моје министарство је у приправности и спремно да одговори свим изазовима где год да се то деси – казао је Илић.

Како је рекао, због ванредног стања на подручју општине Чачак  и ангажованости на одбрани од поплава у том месту, не успева најбоље да прати средства информисања.

– Као министар за ванредне ситуације морам да будем на месту где је ситуација ванредна, а то је управо град Чачак. Овде су пале обилне кише и могли сте да видите да је вода покрила кошаркашке терене толико да су ватерполисти могли да закуцавају. Ипак, успели смо насипима да одбранимо халу КК Борац и цео град од већег налета Западне Мораве – изјавио је министар Илић за Чачанске новине.

Српски Шојгу је казао да је морао најпре да се увери да је Атеница безбедна, да су овце нахрањене, а да сада планира да се посвети гласинама о поплавама и у мање критичним зонама у Србији. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *