mrtav medvjed

Ухапшен човјек који је удавио медвједа јер је користио прекомјерну силу

mrtav medvjed

Умјесто да само онеспособи медвједа, Блажо Грковић га је хладнокрвно удавио

ГАЦКО – Херцеговац који је удавио медвједа на ливади код села Врба близу Гацка, ухапшен је јуче, а кантонални судија му је одредио притвор. Тужилаштво терети Блажа Грковића да је бранећи се од медвједа употребио прекомјерну силу.

–  Умјесто да само онеспособи медвједа, он га је хладнокрвно удавио, а знамо да је медвјед у овом крају заштићена врста. Због тога је покренута истрага и ускоро ће бити подигнута оптужница. Казна за ово дјело износи од 40 година до доживотне – рекао је тужилац, додавши да је обдукција показала да је „медвједу ишчупан гркљан што је довело до гушења сироте животиње и његове језиве смрти“.

– Грковић је тврдио да му је медвјед избио сјекирицу из руке, међутим, има индиција да је он сам одбацио оружје, сматрајући да ће се извући од оптужнице ако медвједа једноставно задави рукама – објаснио је тужилац

Блажо Грковић се и даље у болници опоравља од борбе са медвједом, али му је тамо саопштено да је лишен слободе. Испред његове болничке собе постављено је 28 до зуба наоружаних полицајаца. Након опоравка, он би требало да буде спроведен у притворску јединицу у Гацку.

А брат убијеног медвједа изјавио је да је његов брат „убијен као пас“ и да су многе ружне речи изречене о њему у медијима, па и то да је ријеч о медвједици. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *