tviter djak

Твитер напунио седам година, од септембра креће у први разред

tviter djak

Још је неизвесно како ће малени Твитер писати домаће и писмене задатке дуже од 140 карактера

ТВИТЕР.КОМ – Популарна друштвена мрежа Твитер напунила је данас седам година, а од 1. септембра кренуће у први разред основне школе.

Твитер је и раније показивао висок капацитет, али његови родитељи Џек Дорси, Еван Вилијамс и Биз Стоун, нису се одлучивали да га пошаљу у школу пре него што напуни седам година.

– Иако може да упамти и по 350 милијарди кратких порука на дан, нисмо желели пре времена да га пошаљемо у школу. Прибојавали смо се како ће одговорити на неке друге обавезе, па рецимо, још увек не знамо како ће писати домаће задатке и писмене саставе који захтевају више од 140 словних места – рекао је Дорси.

Он је казао да има и проблема око математике, јер Твитер одлично разуме бинарни систем, али се у декадном не сналази баш најбоље.

– Ипак, верујемо да ћемо успети до септембра да направимо платформу уз помоћ које је ће Твитер да апсорбује линкована знања – рекао је један од очева овог малишана.

Он је одбацио спекулације да је Твитер као аутистично дете, које памти само небитне информације, и негирао да ће малишан посећивати школу за децу са посебним потребама.

– Он ће похађати најмодернију интернет наставу – појаснио је Дорси. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *