zasmejani mrtvi ratnici

Смртоносни монтипајтоновски виц употребљен у борбама у Сирији (ВИДЕО)

zasmejani mrtvi ratnici

Башарове снаге су унајмиле странце да на арапском читају виц који је побио на хиљаде побуњеника

ДАМАСК – Снаге режима Башара ал Асада употребиле су „смртоносни монтипајтоновски виц“ у борбама против побуњеничких снага, што је резултирало да велики број њихових непријатеља умре од смеха, сазнаје Наша Патка од дописника са Блиског истока.

Иако је сиријски режим оптужен за употребу смртоносног гаса, нема никаквог доказа о томе, али је зато читав интернет преплављен фотографијама насмејаних жртaва страдалих од “смртоносног вица”.

Како сазнаје наш дописник, тајна служба сиријског режима домогла се верзије вица на немачком језику, коју су Британци употребили како би уз помоћ хумора победили у Другом светском рату, да би га уз максималне мере безбедности превела са немачког на арапски језик.

– Британцима је било теже, јер су морали да имају читав тим преводилаца на немачки, и да свако преведе по једну реч. Сада је то другачије, довели смо странце који не знају ни немачки ни арапски и они су прекуцали текст вица у Гуглов преводилац који је виц превео са једног на други језик – каже извор нашег портала.

Ипак, један од странаца препознао је једну реч вица на немачком и једну на арапском, због чега је завршио на тромесечној интензивној нези, али срећом по њега, речи нису стајале у истој реченици, иначе су последице могле бити и кобне, наводи извор.

– Будући да је овде реч о грађанском рату, војска је ангажовала стране плаћенике, специјалисте за читање и причање вицева, који уопште не познају арапски језик. Они су једино прошли убрзани курс правила читања арапског језика пре него што су послати на фронт. Од тада, снаге Башара ал Асада односе величанствене победе, а побуњеници падају мртви од смеха – казао је саговорник.

Доказе о последицама “смртоносног вица” објавили су и многи сајтови на Балкану међу којима и Санџак пресс и Пут вјерника, иако су их омашком приписали другим узроцима

А екипа Монти Пајтона снимила је својевремено документарни прилог о „смртоносном вицу“ који је осмислио произвођач вицева, шала и пошалица Ернест Скриблер и први умро од смеха. О томе како је ово убојито оружје доспело у руке британске армије и употребљено против Немаца, погледајте документарац. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *