атуом у дрво

Слупао се јер је у току вожње читао поруку оператера: “Кад возиш паркирај телефон”

атуом у дрво

Оператер је безобзирно послао поруку док је Огњен возио

КРАЉЕВО – Огњен Марчетић из Краљева слетео је са пута у кривини и закуцао се у дрво на магистралном путу Краљево – Врњачка Бања и то зато што је читао циркуларну поруку оператера у којем се упозорава да је опасно користити мобилни телефон у току вожње.

Огњен је бесан на свог оператера, јер да није било те поруке, не би упропастио ладу калину који је узео на лизинг. 

– Мирно сам возио путем кад ме је телефон алармирао да ми је стигла порука. Никад немам обичај да користим телефон у току вожње, али баш као за ђавола, тог дана сам очекивао да ми јаве да ли се примио калем од кајсије на дрвету од шљиве маџарке. И ајд рекох да видим, узех етелефон да прочитам, а кад тамо СМС од Телекома следеће садржине: “Употреба мобилног телефона током вожње утиче на концентрацију и безбедност Вас и других учесника у саобраћају. Када возиш паркирај телефон! Телеком Србија” – прочитао је са свог телефона Огњен у разговору са новинаром Наше Патке. 

Када је подигао поглед са мобилног, угледао је камион који иде право на њега.

– Брзо сам окренуо волан у десно, слетео са пута и зауставио се забоден у дрвету. Није била шљива већ крушка – прецизорао је он.

Наш саговорник криви мобилног оператера јер му је безобзирно послао поруку у току вожње и зато планира да га тужи.

– Са савременим средствима џи-пи-еса и базних станица, оператер је морао да види да сам у покрету и није смео у том тренутку да ми шаље поруку. Или је макар могао да пошаље краћу. “Не користи телефон док возиш” било би сасвим довољно. Али, не, они су морали да разглабају! Не троши им се СМС на неколико речи, кад имају право по цени једне поруке да искористе до 160 словних места – разматра Огњен и истиче да ће СМС чувати као доказ. 

Како каже, да није читао поруку, на време би приметио да је возач камиона заспао за тренутак и прешао на његову страну пута. 

А полиција је саопштила да је алкометром установила да је Марчетић у току вожње имао алкохол, али не у крви, него у гепеку аутомобила.

“Увиђајем је утврђено да је Марчетић у гепеку држао пакет алкохола, и то шест флаша од по литар. Упркос изреченим тврдњама возача, у питању није била ни шљивовица, ни кајсијевача, понајмање крушка, већ заправо лоза. Поред тога пронађена је и провидна розе кеса са кило и по јабука”, саопштила је полиција. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *