Тражење посла

Сајт за тражење посла објавио оглас за посао

Тражење посла

Уверили смо се и својим очима, оглас заиста постоји

БЕОГРАД – Један сајт специјализован за посредовање у проналажењу посла у Србији објавио је игром случаја оглас за посао. 

Ово нам је потврдио Десимир Вићентијевић (34), дипломирани историчар уметности који годинама покушава да нађе посао у струци.

– Можете слободно рећи и без оног “у струци”. Елем, пријављен сам већ неколико година на више интернет портала који се баве посредовањем у тражењу посла. Од тада, редовно су ми на мејл пристизале  понуде за разне обуке и курсеве рачунара, страних језика, онлајн и уживо предавања, све са акцијским ценама, затим преквалификације, доквалификације, потом савети како пронаћи посао, како написати си-ви, како се представити послодавцу, као и гомила занимљивих вести из земље и света о томе како је неко дао отказ, шта шефови воле, како се облачити на послу, како напредовати у каријери, па чак и невероватне приче о томе како се неко запослио – казао нам је Десимир.

Међутим, изненадио се када му је прошлог месеца са једног од портала за тражење посла стигао мејл у којем једна фирма из Београда оглашава конкурс за радно место.

– Испрва сам помислио да је нека шала, међутим, јасно је писало да је потребан радник. Истина, то је био посао комерцијалисте и нудио се посао на одређено, али ипак је то било неуобичајено, признаћете – рекао је Десимир. 

У постојање огласа уверила се и наша редакција, увидом у овај портал, као и обавештење које је наш саговорник примио путем мејла.

Засад није познато да ли је понуда за поменути посао доспела на сајт грешком, или су потегнуте неке политичке или родбинске везе. У сваком случају, Десимир је ово изнео у јавност тек сада, након што је истекао рок за конкурисање, јер се нада да ће у слабијој конкуренцији имати веће шансе. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *