kongres SAD - CIA

САД прети банкрот због плаћања превеликог броја доушника из Србије

kongres SAD - CIA

Поједини конгресмени верују да Срби стоје иза глобалне завере против човечанства

ВАШИНГТОН – Амерички Конгрес размотриће хитне мере за усвајање нових пореза изазваних дефицитом буџета ове земље, чему је узрок плаћање неограниченог броја доушника из Србије и трошкова обраде толике количине информација.

Централна обавештајна агенција (ЦИА) поднела је извештај у којем се наводи колики су државни трошкови САД за финансирање невладиних и других организација у Србији, као и појединаца који су вољни да сарађују са америчким обавештајним службама и дају им потребне и непотребне информације. Посебан проблем представља то што према Правилнику ове службе ниједног доушника не треба одбити, а сваки је плаћен према службеној тарифи.

Како је наведено, ЦИА директно или преко посредника финансира више од 58.000 невладиних организација у Србији и 14,5 милиона појединаца. Укупно гледано, то је два пута више такозваних „страних плаћеника“ него што Србија има становника, што је створило одређене сумње код америчких обавештајаца.

„Утврдили смо да се, у доста случајева, доушници пријављују више пута за сарадњу и функционишу под различитим именима и идентитетима, посебно користећи чињеницу тајности овога посла, тако да узимају дупле, троструке или вишеструке хонораре за обављене задатке и предате податке“, каже се у извештају.

Како се наводи, тиме је разрешена енигма како грађани Србије преживљавају и поред запрепашћујуће високог степена незапослености и економске кризе супертешке категорије.

„Закључили смо да у Србији имамо више информатора него у свим другим земљама света заједно, па је грешка што не постоји лимитиран број сарадника за сваку земљу. Толика количина података која пристиже из Србије утицала је и на драстично повећање административног апарата ЦИА за обраду свих тих информација, што нам такође енормно повећава трошкове. Имамо све податке из Србије, од тога шта је нечији комшија ручао, до тога ко је љубавник нечије тетке. Међутим, трошкови свега тога анулирају све бенефите које смо остварили освајањем Косова и препуштањем његових ресурса у руке америчких компанија. Штавише, ти трошкови нас вуку у дубоку дубиозу, а прети нам и банкрот“, закључује се у извештају.

А у самом Конгресу могли су се чути и глaсови теоретичара завере, који сматрају да је у питању супертајни план српске обавештајне службе БИА да толиком количином плаћених доушника и страних плаћеника међу грађанима Србије, доведу до уништења америчке економије.

– Све је то српски план уништења не само америчке, већ и светске привреде, из чега би Срби изашли као победници и кренули у изградњу Новог светског поретка са њима на челу. Иза тога стоје српски Комитет 400 и елитистичка група Г-17, али и српска Служба за информисање и документацију која је креатор спољне политике те земље – рекао је конгресмен из Јуте Реј Мек Ален за телевизију Си-би-ес.

Он је навео и да је идеја НАТО бомбардовања створена у Београду.

– Заправо су они сами себе бомбардовали како би нам ставили Косово у руке, а трошкове свега тога плаћају порески обвезници САД, што је нашу економију довело до суноврата. Први ефекат осетио се 2008. године, када су Срби успели својим тајним планом да сруше две највеће америчке банке, што је домино ефектом урушило глобалну привреду и изазвало светску економску кризу. Други српски удар ће, бојим се, бити кобан – упозорио је Мек Ален.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *