edvard snouden palacinkar

Русија разматра захтев Сноудена за отварање палачинкарнице на аеродрому Шереметјево

edvard snouden palacinkar

Сноуден ће имати довољно времена да прочита Тихи Дон, што је привилегија коју Московљани немају

МОСКВА – Руске власти узеле су у разматрање захтев бившег агента америчке тајне службе ЦИА Едварда Сноудена да отвори палачинкарницу у међународној зони аеродрома Шереметјево.

Сноуден, некадашњи агент ЦИА и компјутерски стручњак америчке Националне службе за безбедност, затражио је од руских власти да отвори приватни угоститељски објекат у зони аеродрома. Он је саопштио да му понестаје уштеђених средстава и да од преосталог новца који држи у чарапи, мора да покрене неки бизнис како би преживео наредне године на аеродрому. Како је навео, одлучио се за посао палачинкара.

Његов адвокат Анатолиј Кучерена рекао је да је Сноуден предао документа за отварање малог бизниса, али да не зна када би тачно могао уследити одговор.

– Те процедуре знају да потрају, поготово што је мој клијент тражио дозволу за прављење и слатких и сланих палачинки. Он је направио бизнис план и већ је имао разговоре са трговачким путницима који су на пропутовању, о набавци две велике рингле за печење палачинки марке „Алфа-Плам“. Јаја, брашно, млеко, крем, плазму, сируп против кашља и остале састојке набављао би од руских трговаца. Читав посао представљао би значајно улагање страног капитала у Русију и подстицај другим страним улагачима – рекао је адвокат, додавши да ће Сноуден за почетак радити сам.

Он је казао да је у међувремену свом клијенту донео и неколико књига класичних руских писаца како би му прекратио доколицу .

– Поред Гогољевог „Тарас Буљбе“, донео сам сам му „Коцкара“ и „Идиота“ од Достојевског и магазин „Максим“ са Аном Чепмен на насловници. Симболично сам понео и дела Солжењицина који је био дисидент и изгнаник из Русије у Америку, и, можда то нисте приметили, он је био у обрнутој ситуацији од Сноудена сада. Такође и „Тихи Дон“ од Шолохова, зато што ће имати довољно времена да га прочита целог, а не на прескоке. Привилегију да прочита цео „Тихи Дон“ мислим да није нико имао у Русији, поготово ако живи у Москви, па ће Сноуден моћи касније да нам разјасни неке нејасне детаље – истакао је Кучерена.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *