mapa srbije angele merkel

План Меркелове за Србију – мапа која је предочена Вучићу

mapa srbije angele merkel

Север Косова припао би Србији, а не Албанцима

БЕРЛИН – Приликом посете потпредседника Владе Србије Александра Вучића Берлину у фебруару ове године, саветници канцеларке Ангеле Меркел су српском вицепремијеру предочили најновију мапу Србије према немачком плану под називом „Старатељство за Србију“, сазнаје Наша Патка, која ексклузивно објављује ову мапу. Што је најважније, остварењем овог плана, Србија би постала чланица Европске уније, много пре него што је то планирано и не би зависила ни од датума ни од преговора за приступање!

Мапа коју је сачинио Геополитички институт Немачке по налогу Меркелове, зацртава нове границе Србије, али оно што је најзанимљивије, према овој мапи, север Косова неће припасти Албанцима, већ Србији!

Интересантно, Војводина би била подељена на три дела. Цела Бачка укључујући и главни град Војводине Нови Сад припала би под старање Мађарској, а Срем заједно са Земуном Хрватској. Банат би добио посебан статус у оквиру Србије.

Бугарска би водила бригу о југоисточном делу Србије, где спада и такозвана Прешевска долина, али би у надлежност добила и део Косова и Метохије око Гњилана, као и мали део источне Србије око Зајечара.

Већи део Косова и Метохије, са главним градом Приштином био би припојен Албанији, али би о комплетном том подручју бринули Италијани. Италија би контролисала и зону Рашке области, односно Санџака.

Остатак територије који чини највећи део Србије, укључујући и север Косова, био би под управом управо Немачке, а седиште би било у Београду. Као што смо напоменули, том делу би припао и Банат, који би, истина, имао специјалан статус, као сукцесор аутономије коју је претходно имала Војводина.

Како тврде у стручним круговима, у питању је намера да се Србија преда у старатељство земљама Европске уније, међу којима ће од 1. јула ове године бити и Хрватска. На тај начин Србија би, из више целина, на мала врата ушла у Европску унију.

– Вучић је високо извио обрве када му је предочена ова мапа, што је схваћено као израз позитивног изненађења, јер је Немачка досад сматрана као главни кочничар уласка Србије у ЕУ – открива за Нашу Патку извор близак саветницима канцеларке Ангеле Меркел. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *