Мило одушевио: Да нијесам атеиста сад бих промијенио вјеру

ПОДГОРИЦА – Предсједник Црне Мило Ђукановић љут је на учеснике литија који покушавају да мирним шетњама унесу хаос у Црну Гору.

ШББ КБМ – Шта би било кад би Мило… (фото: Јутјуб скриншут)

Он је оптужио Српску православну цркву да покушава ненасиљем да се одбрани од насиља, а затим одушевио цитатом Луја 14. и парафразирањем Петра Другог.

– Али неће им то успјети, неће срушити државу Црну Гору, то јест мене, јер – држава то сам ја. И могу само да им поручим да нека знају да “тирјанин своје право има, као вук на слабога човјека, али овци стати ногом за врат, довести је к познанију права, и закона о слободи вјере, тирјанска је дужност најсветија”. Овако су, иначе, гласили ти стихови, прије него што их је Сима Милутиновић Сарајлија измијенио у штампарији, као и многе друге – објаснио је Ђукановић.

Он је истакао да закон чији пун назив гласи “Закон о слободи вјероисповјести свих осим вјерника Српске православне цркве” неће бити укинут нити закинут.

– Ни за једно слово. Закон неће бити промијењен, ја ви јемац. Ништа од промјена. Једино ја могу да промијеним вјеру. И промијенио бих вјеру да нијесам атеиста. Па, и ту вјеру је владики Његошу наметнуо Сима Милутиновић Сарајлија. Иначе владика дотад није био вјерник, то је историјски позната чињеница коју су утврдили велики и умни црногорски историчари 21. вијека Новак Аџић и Шербо Растодер – открио је Мило.

Аутор: Блажо Водочеп

Не пропустите:

Почели Дани хумора у Црној Гори: Мило најавио борбу против организованог криминала и предао се
“ЕХ, ДА СМО СРБИ…”: Монтенегрини озлојеђени што не могу да навијају за Новака иако је носио зелени дрес
Скупштина Црне Горе поништила брак кнегиње Зорке са Петром I Карађорђевићем
Сатана спреман на примопредају дужности, Мила чека паклени посао
Mило Ђукановић се одрекао сина јер га је добио док је био Србин
Златибор Лончар: Не фотографишем се са мафијашима који не говоре српски
ЕКСКЛУЗИВНО: Црна Гора напушта Балкан!
Милова истрага „посрбица“

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *