mandela

Мандела питао како је Јованка Броз, али је и даље стабилно, иако критично

mandela

Чувени борац за већинска права доспео је у болницу због проблема са годинама

ЈОХАНЕЗБУРГ – Нелсон Мандела, први светски борац за права већине, пробудио се данас и распитао за здравље супруге бившег југословенског председника и првог лидера Несврстаних Јосипа Броза Тита, јавља Асошиејтид прес.

“Мандела се данас пробудио и упитао како је Јованка Броз, али његово стање је и даље стабилно. Иако скоро никад не прича откад је пао у постељу, данас је питао особље како је Јованка Броз. Сви су помислили да му се стање погоршало и да је почео да бунца, јер нико није знао ко је она, осим једног остарелог лекара”, саопштено је из Канцеларије председника Џејкоба Зуме.

Кaко је наведено, осим свих, у чуду се нашао и сам Мандела, који је потом запитао: “А ко је Јованка Броз и зашто ово питам?”, а потом додао: “Шалим се, наравно, она је Титова жена која је коначно дала интервју недавно, пре него што је послата на интензивну негу, као и ја”. Потом је први црни председник Јужноафричке Републике заћутао и више није проговорио ни реч.

Из канцеларије председника Зуме истичу у пост скриптуму да им је ово “најзанимљивије од свих досадашњих саопштења о здравственом стању легендарног борца против апартхејда”.

“Досад смо стално слали саопштења типа `Мандела и даље критично, али боље`, `Мандела боље, али и даље критично`, `Мандела се померио у сну`, `Мандела критично, али стабилно`, `Мандела погледао у страну` и томе слично. Са ових неколико реченица које је изговорио, коначно можемо да потврдимо да је Мандела сада боље, али и даље је стабилно, мада још увек критично”, наводи се у постскриптуму који су потписали сви запослени у пи-ар служби председника, преноси АП.

Нелсон Мандела (95), лидер покрета за изједначавање права угњетеног већинског народа са правима мањинских етничких група у Јужноафричкој Републици, примљен је пре неколико месеци у болницу јер има проблема са годинама.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *