Јован Кркобабић младос

Кркобабић не може да се сети да ли је икад био млад

Јован Кркобабић младос

До овог открића деда Јова је дошао када је цупкао на крилу унука Стефана (25)

БЕОГРАД – Јован Кркобабић, потпредседник Владе Србије и лидер ПУПС-а, не може да се сети да ли је и он некада био млад или се родио као веома стар. 

До овог открића дошао је једном када је цупкао на крилу унука Стефана (25), високог функционера Привредне коморе Београда. Стефан је деда Јову упитао да му прича да ли су биле оволике озонске рупе у његовој младости и да ли су и тада уништаване шуме у Амазонији.

– Јова се замислио и дуго је дубоко размишљао, а онда дошао до закључка да не може уопште да се сети да ли је икад био млад! Присетио се догађаја из Другог светског рата, и оног Великог рата, посебно се добро сећао Сарајевског атентата, и устанка Карађорђевог, па и освајања Александра Македонског, када је заједно са Аристотелом и Диогеном подучавао великог војсковођу. Међутим, никако му не иде у главу идеја да је некад био млад и када је то било – открива наш извор близак Кркобабићима.

Он каже да то може да значи да сећање првог пензионера Србије не сеже у тако далеку прошлост, већ само до Тројанског рата, можда чак и потраге за Златним руном, али даље не.

– Ипак, може исто тако да значи и да никад није ни био млад. Што је најгоре, он се не сећа ни када се и како пензионисао. Откад зна за себе одувек је био пензионер – каже наш саговорник.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *