komarci beze

Комарци се жале међународном суду због употребе хемијског оружја

komarci beze

Колоне комараца избеглица у паничном бегу пред авијацијом наоружаном хемијским агенсима

БЕОГРАД – Тиграсти комарци најавили су да ће због ратног злочина инсектицида поднети тужбу против Града Београда међународном суду за заштиту права крилатих инсеката, јавља радио Дојче веле.

Вирус Западног Нила који преносе тиграсти комарци званично се и на мала врата вратио у главни град Србије. Овај вирус се невероватно брзо шири међу симпатизерима, члановима и активистима невладине организације Западни Нил.

Како нам је потврдила портпарол Хитне помоћи Нада Мацура, тој служби су се јавиле многобројне грађанке и малограђанке које су се наболе на тиграстог комарца. 

Симптоми ове опаке болести су: режање, шкрипа зубима, дахтање, стењање и веровали или не мјаукање. Тежи облици болести се манифестују изразитим пругама двоструког односно наизменичног колосека.

Градски секретаријат за цивилну заштиту одобрио је касно јутрос употребу противкомаричних ракета типа траваграна пуњених обогаћеним клорин-гасом у циљу елиминисања ових крилатих немани. Међутим у раним поподневним сатима портпарол диверзантско десантне јединице тиграстих комараца упутио је оштар демарш градском секретару за заштиту животне средине Горану Тривану. Како наводе у свом демаршу Тамилски тигрови тј. тиграсти комарци, употреба овог хемијског агенса нервног гаса клорингаса је забрањена Конвенцијом о забрани употребе хемијског оружја у циљу елиминације тиграстих комараца који су у легалној процедури пријвили боравак Управи за странце и добили радну дозволу на шест месеци, то јест у периоду од 01. марта до 01. септембра 2013. године.

Они сматрају да је на потезу Себешка река – Овча дошло до масовног угинућа њихових сународника и да је извршен инсектицид и најавили тужбу за инсектицид међународном суду за заштиту права крилатих инсеката. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *