partizan i zvezda

Клубови пуштају Звезду да победи јер Партизан нема пара да их премира

partizan i zvezda

Партизан укинуо премије Звездиним противницима у Јелен Суперлиги и тиме их наљутио

БЕОГРАД – Клубови Јелен Суперлиге уротили су се против Партизана и пуштају Црвену Звезду да их победи зато што Партизан ове године због беспарице не премира тимове који откину бодове његовом вечитом ривалу.

Захваљујући тој чињеници, Црвена Звезда не зна за пораз, па ни за нерешено више кола уназад, и уместо на минус 11, сада са само два бода недостатка дише за врат Партизану. Звезда побеђује, махом 1:0, иако је у готово свим утакмицама лошији тим на терену.

У последњем колу, црвено-бели су као домаћини на једвите јаде савладали Доњи Срем. Гостујући тим из предграђа Пећинаца био је бољи на терену, ређао шансу за шансом, али три бода на крају су остала на Маракани.

– Нема бољег осећаја него када ваш играч промаши стопостотну шансу против Звезде, а знате да се у том тренутку навијачи Партизана који гледају ТВ пренос хватају за главу – рекао је за Нашу Патку Чеда Матић, први стратег Доњег Срема.

Чак је и БСК из Борче, који се сматра испоставом Партизана, у претходном колу омогућио Звезди три нова бода.

– Фалило нам је мотивације јер Партизан не даје премије, тако да смо задовољни резултатом. У питању је пораз који не боли, штавише, радује, знајући да Звезда сустиже најљућег ривала који је укинуо премије прволигашима за сусрете против Звезде – каже Небојша Милошевић.   

А Љубомир Ристовски, тренер последњепласираног Смедерева, којег је Звезда пре три кола једва победила са 1:0, голом Дауде у претпоследњем минуту сусрета, открива да се његов тим уплашио да ће остати непоражен.

– Шта год смо покушали да омогућимо Звезди да постигне погодак, њени нападачи никако се нису сналазили. Лакнуло нам је када се то коначно десило у 89. минуту сусрета и када је Нигеријац затресао нашу мрежу – нагласио је Ристовски.

Генерални секретар Заједнице прволигаша Миодраг Јанковић објашњава да се премирањем клубови двоструко мотивишу.

– Док је Партизан давао премије, клубови су били мотивисани против Звезде, а потом у сусрету са Партизаном осећају обавезу, па губе. Откад актуелни шампион не даје премије, клубови губе мотивацију против Звезде, а добијају је против Партизана, јер су љути што их више не плаћа. То је довело до наглог топљења велике бодовне предности – истиче Јанковић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *