kljove

Кљове заплењене од кријумчара биће враћене слоновима

kljove

У Тогу се оснива Агенција за реституцију кљова, која ће примати писмене захтеве и документацију

ХОНГ КОНГ – Кљове које су полиција и царински органи открили у товару једног брода који је допловио из Тога и запленили од кријумчара, биће враћене њиховим слоновским власницима, саопштила је хонгконшка полиција.

– Откривено је више од 1.147 слоновских кљова, а након што су откривене, оне су покривене ћебадима да не кородирају од влаге. За неколико пари слоноваче прифалило је ћебади, па смо узели гаће дебелог колеге Ченга и све је било потаман – рекао је један од званичника.

Он је рекао да ће свих 1.148 кљова бити послато натраг у Того и враћено слоновима којима припадају.

Како је речено, хонгконшка полиција је на комуникацији са властима у Тогу, које су најавиле оснивање Агенције за реституцију кљова, а којој ће слонови моћи да се обрате и траже оно што им припада.

– Око детаља се морате обратити властима Тога, али знамо да ће та агенција у наредне две године примати писмене захтеве и пратећу документацију која доказује власништво, после чега ће започети обраду материјала. Морају се утврдити чињенице коме припада која кљова, а уколико неки од слонова није у животу, ови комади слоноваче ће припасти његовој породици – рекао је неименовани званичник, који је додао како се нада да ће овај посао бити што пре обављен „јер дебели Ченг тражи назад своје гаће“.

За опремање и оспособљавање агенције која би се бавила овим хуманим послом, Светска банка је већ најавила да би могла одобрити повољан кредит Тогу са грејс периодом од две недеље и кредитном стопом од свега 1,3 одсто на дан. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *