Толе Караџић КАНВАС

КАНВАС припремио план за рушење Толета Караџића мирним демонстрацијама

Толе Караџић КАНВАС

Рушење Караџића је први прави изазов, обарање Милошевића и Јануковича било је смејурија

БЕОГРАД – Организација КАНВАС, некадашњи покрет Отпор, у сарадњи са ЦИА, припремила је план за рушење председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића, и то мирним протестима навијача и спортских радника.

Караџићево стављање на гласање његове најављене оставке, којом приликом је хипнотисао све присутне делегате да гласају против, изазвало је негативне реакције у Стејт дипартменту, али и у Бриселу. Они су најавили да су спремни да подрже мирне навијаче који би на улици затражили смену диктатора Караџића, чије презиме асоцира на мрског и злогласног хашког оптуженика 

Како сазнаје наш портал, КАНВАС на челу са Срђом Поповићем и Иваном Маровићем, већ је припремио план којим би увели демократске промене у фудбалском савезу.

– Рушење Милошевића била је дечја игра, а смешне су биле и револуције у арапским земљама, као и ова последња у Украјини када смо уз асистенцију Свободе скинули Јануковича. Ово са Караџићем је први велики изазов за КАНВАС, али сматрамо да ћемо уз добру организацију успети да направимо навијачко пролеће и срушимо диктатора – открива наш саговорник. 

Већ су организоване вође навијачких група “Делије”, “Ултрас” и “Зулу вориорс”, потом “Алкатраз” и “Забрањени”, затим “Плава унија”, “Фирма”, “Црвени ђаволи”, “Торцида”, Екстреми” и многе друге које ће ускоро заказати демонстрације испред седишта ФСС у Београду. 

– Свако има ту неки интерес. Звездине навијачке групе покушаће да скину Толета Караџића у чему ће им помагати њима савезничке групе других клубова. Партизанов “Алактраз” и “Забрањени” желе да скину “Гробаре” са трона и преузму примат у навијању за свој клуб. Ту су новопазарски “Екстреми” и “Торцида” који би требало да се побију међусобно. У гунгулу ће се умешати и спортски радници, тренери и функционери клубова – каже наш извор.

Како наводи, посебну улогу ће имати навијачи Рада, познати под именом “Јунајтед форс”.

– Док ће други навијачи донети петарде, димне бомбе и евентуално бејзбол палице, ланце и летве са ексерима, радовци ће понети молотовљеве коктеле, пиштоље, а биће ту и понеки снајпер на положајима који ће пуцати насумице. Дакле, те мирне демонстрације требало би да се претворе у један креативни хаос, што ће се завршити спонтаним паљењем просторија ФСС-а и бежанијом Караџића у Суботицу, па онда на Хоргош, па у Мађарску – каже наш извор из КАНВАС-а. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *