aleksandar obradovic rotacija

Директор ЕПС-а се вози под ротацијом јер му је лекар преписао да се тако лечи од страха од полиције

aleksandar obradovic rotacija

Влада би могла да га из хуманих разлога остави још 4 године на положају, колико му треба до краја терапије

БЕОГРАД – В. д. генералног директора Електропривреде Србије Александар Обрадовић вози се службеним аутомобилом ЕПС-а са истакнутим полицијским ротационим светлом не зато што то воли, већ зато што му је тако лекар преписао као терапију, како би се ослободио фобије коју има од органа унутрашњих послова, саопштила је Дирекција ЕПС-а за односе са јавношћу.

Како се наводи у реаговању овог јавног предузећа, поједини медији су „злонамерно и тенденциозно покушали да изврну чињенице и представе коришћење полицијске ротације као одраз некакве бахатости директора“.

А лист Курир открива и шире објашњење овог штурог саопштења из извора блиских в.д. генералном директору ЕПС-а.

– Директор Обрадовић од малих ногу има страх од органа реда, јер су га родитељи, кад год је био неваљао, плашили да ће доћи `чика полицајац` и одвести га у затвор. Из тих разлога, увек кад би као дете чуо звук `тину-нину`, у страху се сакривао под кревет – објашњава извор.

Он открива да се фобија наставила „и кад су му ноге порасле“, а посебно од прошле године када је ступио на чело ЈП ЕПС.

– Он свакодневно живи у страху да би се неки од послова ЕПС-а, тендера, ангажовања консултантских кућа и саветника, узимања кредита, могли погрешно протумачити. И кад год би чуо `тину-нину` он би се, дрхтећи, сакривао испод радног стола. Због тога се за помоћ обратио психијатру који је узроке фобије пронашао у најранијем детињству. Лекар му је препоручио да се са страхом мора суочити и да је најбоље да на возило стави ротацију како би стално слушао тај звук – истиче извор Курира.

Он наводи да је код Обрадовића већ приметно осетно побољшање, али да психијатар препоручује да терапија потраје још барем четири године.

– Због тога је изразито важно да он остане на челу ЕПС-а, јер је лечење дуго и скупо и јер на приватно возило не би смео да стави ротацију. Зато апелујемо на Владу Србије да он из разлога хуманости остане генерални директор и у наредне четири године како би могао да спроведе терапију до краја – завапио је извор. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *