Динкић оптужио Радуловића да је корупција у привреди потпуно стала

Dinkić Radulović

Радуловић ће потпуно упропастити све што је Млађа урадио у последњих 10 година

БЕОГРАД – Лидер Уједињених региона Србије и бивши министар привреде и финансија Млађан Динкић изјавио је да је корупција потпуно стала у сектору привреде и  за то оптужио актуелног министра привреде Сашу Радуловића.

Он је на конференцији за штампу казао да је Радуловић најодговорнији за такво стање јер је отерао све експерте УРС-а.

– Радуловић је посмењивао све експерте које сам поставио, а последњим потезима, када је отерао директоре Агенције за приватизацију и Агенције за привлачење страних инвестиција – СИЕПА, задат је завршни низак ударац, и у потпуности је заустављен сваки облик корупције… Овај, хоћу рећи, легалне корупције. Јер, ево на пример СИЕПА… Преко те агенције је заправо држава Србија подмићивала стране фирме да дођу и отворе фабрику у Србији. А знатан део тог новца врло брзо се враћао, сад, да ли држави Србији или држављанину Србије, није толико битно, битно је да је већ у старту долазило до рефундације значајног дела средстава. Радуловић ће оваквим потезима упропастити све што је досад урађено – констатовао је Динкић, мада су неки новинари разумели да је рекао “уграђено”, док други чак тврде да је казао “украђено”.

Лидер УРС-а је истакао да је то био позитиван пример како држава може легално да подмићује приватне компаније. 

– Ето на то је мислила покојна Верица Бараћ, када је говорила о корупцији, само је она то мало погрешно разумела. Заправо је то корупција у служби државе, од чега смо корист имали сви… – рекао је Динкић, додавши нешто неразговетно што је промрмљао себи у браду, али су читачи са усана незванично протумачили да је у наставку реченице изговорио “…ми који смо учествовали у склапању посла”.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *