Dinkic Vucic mabudala

Динкић: Мабудала улаже у Србију

Dinkic Vucic mabudala

Ево, Вуле, само ти овде потпиши, не, не ту, ту пише Мабудала…

БЕОГРАД – Заменик председника Комитета за сарадњу са Емиратима Млађан Динкић похвалио је сопствени допринос потписивању данашњег меморандума између вицепремијера Александра Вучића и шеика Халдуна Калифа ел Мубарака, генералног директора компаније „Мубадала“, према коме ће ова компанија уложити четири милијарде евра у Србију.

– Компанија „Мабудала“ из Уједињених Арапских Емирата спремна је да уложи четири милијарде евра у фабрику чипова и авиоделова. Четири милијарде евра, ееј! Па толики новац нисам видео још од Кипра 2001. године! – љутито је казао Динкић, шкргућући зубима.

Он је притом негирао неке медијске спекулације да се и он „учипио“ у овај посао са чиповима, притом нервозно промрмљавши нешто у смислу „Хасан сецкати“ и „Вучић хапсити“.  

– Ма само бу…, пардон, само „Мабудала“ може да донесе толики новац у Србију. Наравно, вођен мојим непогрешивим саветима и будући премијер Вучић је одиграо веома значајну улогу у преговорима, а прихватио се и напора да повуче неколико потеза пером на папиру меморандума на којем је и “Мабудала” ставила потпис – нагласио је Динкић.

Он је рекао да зато користи ову прилику да похвали Вучића, али не и Ивицу Дачића.

– Ивица Дачић, који је већ бивши премијер, само још није обавештен, није имао баш никаквог утицаја, чак ни негативног, на склапање овога посла – нагласио је Динкић, рекавши да то показује да ће Дачић ускоро бити у опозицији. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *