cane subotic

Цане Суботић: Био сам спреман да понудим и мању кауцију да ова није прихваћена

БЕОГРАД – Да суд није

cane subotic

Суд је задовољан што је кауцију успео да спусти са пет милиона на 538.000 евра

прихватио кауцију од 538.000 евра, био сам спреман да понудим и мањи износ јемства, рекао је екслузивно за Информер бизнисмен Станко Суботић Цане, који је јуче стигао из Швајцарске у Београд након што му је суд одобрио да може да се брани са слободе.

Суботић, који је оптужен за шверц цигарета током деведесетих година 20. века (нове ере), годинама је био недоступан органима гоњења. Његови адвокати су за право да се Суботић брани са слободе, суду најпре нудили јемство од пет милиона евра, потом два милиона, па 700.000 евра, што је суд редом глатко одбио.

Како је бизнисмен рекао, био је спреман да понуди и мању суму, у случају да и ова последња од 538.000 буде одбијена.  

– Да ово није прошло, хтео сам да спустим понуду на 100.000, па и на 18.000 евра, а уколико ни то не би упалило, дао бих своју последњу понуду од 1.500 евра испод које заиста не бих могао даље да идем – открио је Суботић.  

А портпарол Вишег суда Душица Ристић рекла је да је сума за јемство могла бити и мања, али да суд није желео ништа да ризикује.

– Јесте постојала тенденција и вероватноћа да ће господин Суботић наставити да смањује понуду за кауцију, али је исто тако била присутна и опасност да је изненадно повећа на седам или 10 милиона! И шта онда? Ми не знамо да ли је он само блефирао или је заиста био спреман да постепено смањи понуду на 1.500 евра кауције. Према томе, задовољни смо што смо успели кауцију да снизимо са пет милиона на 538.000 евра и избегли ризик да касније будемо принуђени да прихватимо 10 или 15 милиона – закључила је портпаролка суда.

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *