Azilanti dileri šuma

Боговађа примила азиланте из Лазаревца, дилере дроге које је протерао “Свети Сава”

Azilanti dileri šuma

Лазаревачки дилери морали су да спавају по шумама док нису примљени у центар у Боговађи

ЛАЈКОВАЦ – Азиланти из Азије и Африке истерани су из Боговађе да би на њихово место, одлуком општине Лајковац, били смештени азиланти из Лазаревца. Реч је о дилерима дроге који су у Центру за смештај тражилаца азила пронашли уточиште од разуларених чланова удружења “Свети Сава”, који их у Лазаревцу прогоне на сваком кораку, открива Курир. 

Житељи Боговађе срдачно су примили избеглице из суседног Лазаревца, демантовавши тиме да су негостољубиви. 

– Нисмо ми сенофоби како нас називљу, само није добро да дајемо предност странцима, када најпре треба помоћи наше људе који су угрожени – рекао је Часлав Стаменковић, узгајивач расних кока носиља и семеног кукуруза у овом селу, који је додао да се не може дозволити да ти људи спавају по околним шумама усред зиме.

А протерани дилери захвалили су општини Лајковац и сељанима Боговађе на љубазности и гостопримству. 

– Због невиђеног терора који смо доживели у Лазаревцу, морали смо да пребацимо послове у Лајковац, а ови добри људи из Боговађе пружили су нам смештај, па и храну. Шта да кажем, тешко је, али некако ћемо преживети. Дирнула нас је племенитост ових сељана, који су неправедно оптужени за ксенофобију. Захваљујемо и општини Лајковац јер су имали разумевања за наше проблеме и примили нас да се привремено скућимо, бар док не прође ова зима – рекао је Михајло Јованчић Микс, дилер хероина.

Његов колега Давид Аночић каже да су прешли у општину Лајковац на препоруку и савет лазаревачке полиције.  

– Инспектори су почели да се жале да су почели да ударају у бандере, јер морају да зажмуре кад пролазимо улицом. Док иду пешке и некако, али посебно је опасно када то раде док возе кола, па су нас замолили да се склонимо док не пронађу и не похапсе чланове удружења “Свети Сава”. Такође, очекујемо да ће и тужба за клевету против “Светог Саве” дати резултата. За једног од дилера написали су да продаје сканк, а он заправо дилује кокаин, за другог да је био шест месеци у затвору, а био је осам, и да не набрајам све изречене клевете – казао је Аночић, рекавши да очекује позитивну одлуку суда у том поступку, јер “деца тог судије добијају спид и коку по веома повлашћеној цени”.

Иначе, преласку дилера из Лазаревца у Лајковац највише су се обрадовали малишани у лајковачким основним и средњим школама. Кажу да због велике понуде и конкуренције дилера, “трава” и “хорс” никад нису имали приступачније цене. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *