beer fest

Бесплатан превоз за пијане посетиоце Бир Феста, контролори ће носити алкометре

beer fest

Контролори ће морати да помиришу дах путницима да се увере да су конзумирали пиво, а не нпр. ракију

БЕОГРАД – Контролори Бус плуса, поред читача картица, носиће и алкометре како би проверили ниво алкохола у крви код путника који превоз хватају на станицама близу Ушћа за време одржавања Бир Феста од 14. до 18. августа.

Алкометре ће користити како би утврдили да ли су путници стекли право да се возе без карте, будући да су организатори фестивала пива и Градско саобраћајно предузеће Београд направили договор о бесплатном превозу посетилаца ове манифестације током њеног трајања. 

Како је договорено, сви који надувају више од 2.00 промила имаће право на бесплатну вожњу, док ће шверцери, који се само претварају да су пијани, бити избачени из превоза и биће им исписана казна. Такође, кондуктери ће имати и обавезу да омиришу путника како би се уверили да је конзумирао пиво, а не неко друго алкохолно пиће. 

Осим редовних биће организоване нередовне и посебне линије ГСП-а које ће од Ушћа саобраћати до Трга Републике, Славије и Општине Нови Београд у времену од 23.30 до јутра. Према речима организатора, нове линије се уводе јер је већина посетилаца Бир Феста ранијих година имала проблем да пронађе пут до својих кућа.

ГСП и компанија БусПлус апелују на посетиоце Бир Феста да не поливају БусПлус читаче пивом као прошле године и да не повраћају по контролорима.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *