bajatovic miler

Бајатовић запретио Милеру да ће га сменити са чела Гаспрома ако буде попустљив према Србији

bajatovic miler

Милер хтео да понуди Србији нижу цену гаса, што је разбеснело Бајатовића

НОВИ САД/БЕОГРАД – Душан Бајатовић, генерални директор “Србијагаса”, запретио је председнику компаније  “Гаспром” Алексеју Милеру да ће га сменити са тог места уколико у преговорима са српским званичницима попусти око услова градње “Јужног тока” или ако понуди повољније услове испоруке гаса Србији, сазнаје Наша Патка.

– Милер је имао намеру, пред полазак за Београд, да у знак добре воље понуди Србији ниже цене гаса од постојећих. Међутим, кад је за то чуо Бајатовић, био је ван себе од гнева. Он је позвао председника “Гаспрома” телефоном и рекао му да може слободно да пакује кофере из највећег светског гасног гиганта ако уради тако нешто. Милер је дрхтавим гласом покушао да се правда неким глупим разлозима, али на крају се извињавао и био мањи од маковог зрна обећавши да ће поступити по наређењу  – каже за наш портал извор чија је кућа близу складишта гаса у Банатском Двору.  

Према речима нашег саговорника, Бајатовић се потом мало смирио, али је изричито нагласио Милеру да се у Београду “никако, ни по цену живота” не састаје са српском министарком енергетике Зораном Михајловић. Он додаје да је Милер је озбиљно схватио сва упозорења Бајатовића и да је тако и поступио.

Други извор, који је чучао испод стола за време састанка Александра Вучића са Милером, казао је да је први човек “Гаспрома” био фрапиран када га је први потпредседник Владе србије питао да ли смеју да смене Бајатовића због дуга “Србијагаса” од неколико милијарди евра.

– Милер је усплахирено одговорио да на тако нешто не смеју ни да помисле, ако не планирају да изазивају судбину. Вучић је на то, раздвојивши прсте и раширивши руке, узвратио речима: “Па добро, добро, само сам питао…”  – препричао је извор.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *