Majkl Kirbi

Амбасада САД у Београду протестовала јер одавно нема написа против ње

Majkl Kirbi

У Вашингтону већ сумњају у амбасадора Кирбија да недовољно притиска Београд

БЕОГРАД – Амбасада САД у Београду упутила је енергичан протест Министарству спољних послова и Влади Републике Србије зато што се у српским медијима већ дуго времена не појављује ниједан оштар текст против дипломатског представништва најјаче силе света.

Сам амбасадор Мајкл Кирби изразио је велику забринутост, али и огорчење, јер ниједном од када је дошао у Београд, није био на мети српских медија.

“Мој положај овде није нимало угодан имајући у виду сазнање да ниједном нисам био жестоко критикован, иако дајем све од себе, баш као и моји претходници. Због тога сам постао мета сумњи у Вашингтону да не обављам свој посао како треба и да се не мешам довољно у унутрашњу политику Србије, да недовољно притискам и премало претим”, наводи се између осталог у демаршу који је потписао амбасадор Кирби. 

Његова екселенција наводи да већ стижу прозивке из Беле куће на његов рачун да би више требало да се бави заступањем интереса и других представника крупног капитала из САД, а не само компаније “Кирби”, чије усисиваче презентује по кућама.

“У срећна времена, нашу амбасаду су нападали молотовљевим коктелима, а сада нас не дирају ни на радију. На тако нешто нисмо навикли и такво стање је једноставно неодрживо”, поручио је Кирби.

Он је упозорио да ће, ако се ништа не промени, бити присиљен да у “Блицу” или “Данасу” напише колумну у којој ће напасти самога себе и жестоко искритиковати мешање Амбасаде САД у питања унутрашњег и уставног уређења Србије.

“Нећете ми оставити избора него да се лично обрушим на покушаје Стејт дипартмента да од Србије одвоји и Војводину, Санџак, Прешевску долину и друге територије које су вам, нажалост, још увек преостале”, истакао је Кирби.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *