muški i ženski WC

Аеродром “Џон Кенеди” прави засебне тоалете за свих 58 полова које је Фејсбук осмислио

muški i ženski WC

Ускоро ће у свим ресторанима и кафићима у САД и преосталих 56 полова добити своје тоалете

ЊУЈОРК – Њујоршки аеродром “Џон Ф. Кенеди” одлучио је да сагради тоалете за свих 58 полова које је Фејсбук понудио као опције између којих ћете убудуће моћи да изаберете када уписујете информације о себи на овој друштвеној мрежи.

Финансијски директор Аеродрома Мајкл Сибилиа објашњава да је ова одлука понајвише економске природе.

– Не можемо да дозволимо себи тај луксуз да нас у једном тренутку неко од припадника 56 полова, који немају своје тоалете, тужи за сексуалну дискриминацију и затражи милионску одштету јер није могао да пишки. Такође, сви имају право на приватност и сви желе да буду сигурни да их, кад оду да обаве нужду, неће узнемиравати било ко од преосталих 57 полова. Замислите ситуацију да се на вратима тоалета сударе трансексуалац и лезбејка или хермафродит и кросдресер, ал` би ту било белаја – закључио је Сибилиа, додавши да ће изградња тоалета бити реализована у најскоријем року.

А амерички конгресмен Џим Моран предложио је да се усвоји закон по којем ће сви хотели, ресторани, барови, кафићи, тржни центри, казина и други услужни и јавни објекти морати да имају 58 засебних тоалета за сваки од 58 полова, а не само за традиционална два.

– Предлажем увођење ригорозних казни и затварања објеката који фаворизују традиционалне полове, а дискриминишу нас остале непостојањем адекватног тоалета. Америка је земља слободе и права и апсурдно је да било ко од преосталих 56 полова мора у овој земљи да се дефинише као мушко или женско да би користио тоалет. И не само апсурдно, већ то представља дискриминацију и удар на људска права свих андрогених, бесполних, вишеполних, као и великог варијетета прелазних облика од мушкарца ка жени и обрнуто – поручио је конгресмен Моран.

Имајући у виду да постоје и засебни, специјални тоалети за инвалиде, конгресмен је ипак остао недоречен, јер није објаснио да ли ће услужни објекти морати да направе и додатних 58 тоалета за све категорије инвалида према припадности одређеном полу. 

Поделите

3 Коментара

  1. energy and health oдговор

    I do not even understand how I ended up right here, but I
    thought this put up was once good. I do not know who you are
    but definitely you are going to a well-known blogger when you are not already.
    Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *