САД и ЕУ у страху: Косово има нечију подршку, чим нам се тако супротставља

ВАШИНГТОН/БРИСЕЛ – Званичници САД и Европске Уније дошли су до закључка да је непослушност Приштине према предлозима и сугестијама које долазе са Запада показатељ да Косово ужива нечију подршку.

Харадинај постројио лидере ЕУ и њихове слуге (фото: euronews.com/video скриншут)

Амерички секретар за националну безбедност каже да је „запањен лежерним односом Косова према својим менторима“.

– Одбијање премијера Косова Рамуша Харадинаја да укине таксе Србији и Босни, па макар Босни, ако не Србији, говори нам да иза Приштине стоји неко веома моћан. Зато смо одустали и од предлога поделе Косова, јер није се више шалити са Приштином. Њих чува неко много јак и боље је не качити се са њима. Бар док не видимо с ким имамо посла – поручио је Болтон.

Он је рекао да би то могао бити било ко: Ватикан, Британска круна, Ротшилдови, ванземаљци, рептили…

Шефица европске дипломатије Федерика Могерини такође не зна ко стоји иза Приштине и признаје да је ЕУ због тога у паничном страху.

– Када су формирали војску Косова против наше воље, ми смо мислили да су иза њих Американци, а Американци су мислили да смо то ми кад су увели санкције Србији. Све док Харадинај није хватао за ревере и извукао уши њиховом амбасадору Космету, пардон, Коснету, а потом се издрао и на мене. Могуће је да се Косово трансформисало у суперсилу, а да нисмо тога ни свесни. Ово са санкцијама Србији и БиХ само говори о великој моћи која стоји иза њих – рекла је Могерини.

Немачка канцеларка Ангела Меркел казала је да је Приштина постала страх и трепет.

– Не знамо како да се поставимо. Немоћни смо. Организујемо сусрет у Берлину, а онда нас Харадинај постројава и уређује састанак. Драго ми је што одлазим из политике, једва чекам. Ово је било превише за мене – рекла је Меркел.

А Емануел Макрон, председник Француске, правда се да није викао на Харадинаја, како су јавили медији.

– Ко викао? Ја? Ма неее, погрешно су пренели. Мислим, јесам викао, али не на старог Рамија. Била нека бука у позадини, па сам викао да би ме чуо. Само због тога – уверава Макрон.

Аутори: Кларк Кент, Удо Хоснфефер

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *