Одржан митинг за свргавање опозиције, власт незадовољна како су опозициони медији известили о скупу

БЕОГРАД – Протест за свргавање опозиције под називом „Каква таква будућност Србије“ одржан је синоћ  Београду, а завршен је захтевом 150.000 спонтано окупљених грађана Србије да опозиција напусти позицију опозиције.

На протесту власти против опозиције изгледало је као да има 7.500 људи, а заправо их је било 150.000 (фото: Јутјуб скриншут)

Иако је визуелно деловало као да је учесника протеста власти против опозиције било између 7.300 и 7.500, односно приближно једнако као учесника опозиције на протесту против власти шест дана раније, то овога пута није био случај, већ је према процени полиције било више од 150.000 учесника.

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да је у питању оптичка варка.

– Меродавно је једино пребројавање које су извршили припадници полиције уз корекције које су урадиле стручне службе Сектора за математику Министарства унутрашњих послова уз коришћење логаритамских таблица и вађење трећег корена из броја 14. Тиме се добијају различити коефицијенти за израчунавање броја учесника митинга опозиције и протеста власти против опозиције, па ће тако визуелно изгледати слично, али у стварности је било најмање 20 пута више учесника протеста власти – казао је Стефановић.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић је казао да је успех протеста утолико већи јер је скуп одржан на радни дан.

– Ти људи су напустили своја радна места, не хајући за претње отказима, како би дали подршку будућности Србије, каквој таквој. Они су добро знали да ће се лакше самоорганизовати када су заједно на послу у државним фирмама и јавним предузећима, него да се скупљају по кућама, зато су, у ствари, они ти који су одлучили да се скуп одржи у петак, а не за неки од дана викенда – казао је Вук Станковић.

Портпарол СНС Драган Ј. Вучићевић, нагласио је да је, упркос медијском мраку којем је изложена код опозиционих медија, власт успела да спонтано и потпуно неорганизовано окупи више од 150.000 присталица.

– Нисам видео ниједан опозициони медиј да претходно најављује овај догађај. А многи од њих нису објавили ни извештај са скупа, и то само зато да би деловало као да нема више опозиционих медија, па да могу да се жале страним амбасадама и међународним факторима. Веома подло и покварено. Ето толико о њиховом објективном новинарству – зајапурено је изјавио Вучићевић.

Аутор: Панургије Чичамичић

Прочитајте још:

Сергеј Трифуновић: Нисам знао да је на слици пред Хагом Радован Караџић, мислио сам да је папа Војтила

Ево како су режимски медији известили о протесту „1 од 5 милиона“ одржаном на пунолетство демонстрација од 9. марта

Бонус видео

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *