КОЦКА ЈЕ ЗБАЧЕНА: Весић шокирао коцке на Тргу изненадном инспекцијом, ОВО нису очекивале!

БЕОГРАД – Коцке око рестаурираног Трга републике неспремно су дочекале инспекцију. Оне нису стигле да се пресложе и наместе, јер је заменик градоначелника и уједно главни грађевински инспектор Горан Весић изненада одлучио да их обиђе и прегледа.

Весић ухватио коцке неспремне за инспекцију (фото. Kurir video скриншут)

Након недавно завршених маратонских радова, он је установио да одвећ храпаве коцке постављене око Трга онемогућавају кретање бицикала и тротинета, док се грађани који прелазе ван пешачког саплићу о њих. Зато је наредио да се коцке прекоцкају како би вршиле и ове функције.

– Коцка је бачена!  – узвикнуо је Весић, а потом се окренуо свом помоћнику и нешто тишим тоном додао – Ово сам одувек хтео да изговорим, али тек сада сам коначно добио праву прилику… Има нешто цезаровско у мени…

Потом је наставио пред камерама:

– Сигурно се питате зашто нисмо обишли коцке пре  отварања Трга, или чак током радова. Па прво зато што грађевинска инспекција кошта пара, а ми штедимо паре грађана. Замислите да смо их слали сваки дан током радова, да они контролишу извођача, колико би то коштало Београђане. А пошто сав трошак поправки радова пада на извођача, а не као што су неки радили раније поправке о трошку града, ми смо сачекали. Сачекали смо да се радови заврше, па онда још ових 12 дана, да се коцке опусте, и не надају ничему, тако да смо сада успели да их изненадимо и ухватимо у лошем распореду – рекао је Весић.

Он је навео да је лично дошао да обави инспекцију, опет зато како би град уштедео на ангажовању грађевинских инспектора. Нагласио је притом да ни он сам за тај додатни посао неће од града узети надокнаду.

– Прегледали бисмо коцке раније, са балкона Градске скупштине, уз помоћ двогледа, али нам блок зграда око Дома синдиката заклања поглед. Можда би и њих требало уклонити једне ноћи, хм… Но, кад смо дошли да видимо шта изводе ти извођачи, овде смо затекли лоше стање, погрешно сложене коцке. И наредио сам коцкама, да се о свом трошку или трошку извођача замене и пресложе, како би сви грађани били задовољни и како би добили оно за шта су дали паре, то јест, бициклистичку стазу. Нико не сме да се коцка са парама грађана – повисио је тон Весић и направио опасну фацу.

Како је поновио, неће бити нових давања из касе града у те сврхе „јер је буџет једва скоцкан“. Обећао је и да ће лично прегледати сваку коцку.

– Има све да буде сложено као да их је Бранко Коцкица слагао. Коцка до коцке коцкица – строгим гласом је казао Весић.

Он је рекао да ће се радови обављати ноћу како не би ометали кретање грађана који су годинама чекали да Трг буде завршен.

– Имамо и маскиране експерте за ноћне радове, које можемо уступити извођачу ради поправке коцки, али такође о трошку извођача. Додуше, то су више стручњаци за рушење, а не грађење, али могу помоћи у првој фази – закључио је Весић.

Аутор: Панургије Чичамичић

Не пропустите:

Комунална полиција ће хапсити Београђане који не могу да докажу како су од куће доспели у други део града
СПО слави 15 година владавине Београдским сајмом – централна прослава на Сајму књига
Власти у Београду одустале од идеје да возачи временом одустану од вожње кроз нову пешачку зону која је требало да никне
ЛУКАВ ПЛАН ВЛАСТИ: Раскопан центар = колапс саобраћаја = већа потрошња горива = већи приход од акциза = пун буџет
Одмах по најави казни за буку у становима, зле комшије прислониле уво на зид не би ли пријавиле неки шум
Људи са фантомкама током ноћи купили станове у „Београду на води“
Све спремно за рушење Смедеревске тврђаве због дивље градње, јер Ђурађ Бранковић није имао дозволу

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *