Ево зашто је Вулетић ових дана сличан Хулку

БЕОГРАД – Потпредседник Партизана Владимир Вулетић показао је ових дана сличност са филмским и стрип јунаком Хулком. Наиме, након што је фудбалском клубу Црвена звезда призната титула првака Србије из 1946. године, Вулетић је позеленео киптећи од беса.

Вулетић је позеленео од беса и претворио се у правничког Хулка (илустрација: Филип Вишњић/telegraf.rs video, youtube скриншут)

Потпредседник Партизана се не мири са тиме, и одлучио је да, у марвеловском стилу, као правнички Хулк, разбуца одлуке Комисије и Скупштине Фудбалског савеза Србије.

– Покренућемо спор пред Судом удруж… пардон, Управним судом. No pasaran, ово проћи неће. То позивање што је Ријеци, у ствари Хајдуку из Ријеке призната титула у Хрватској, и што Кварнер из Сплита, жели титулу Истре, то ћемо да видимо. Alea iacta est, Ријека је пређена – поручио је Вулетић.

Он је рекао да је апсурдно позивати се на решење из Хрватске, јер је Јасеновац радио пуном паром кад је Звезда основана, па Партизан није могао да учествује у квалификацијама.

– Партизан још није био основан, јер су партизани у том тренутку били заузети навијањем да логораши направе пробој кроз жице Јасеновца. Комунистичка партија је агитовала да што више усташа пређе у редове партизана, јер се тиме слабила одбрана Јасеновца. Тиме је избегнут сукоб и братоубиство, а слабљењем усташа партизани су повећали шансе логорашима да преживе пробој. Потом су преживеле спасили дочекавши их раширених руку – објаснио је Вулетић.

А уколико Звезди не буде судским путем поништена титула првака Србије 1946. године, он је најавио да ће Партизан тражити да му се призна титула првака ЈНА из исте године. Наиме, како је навео, у тренинг утакмици првог и другог тима војног клуба, први тим је победио резервни састав резултатом 3:1 и тиме се квалификовао за учешће у Првој лиги Југославије.

– Право силе силује силу права, а права сила је у правној сили, дакле, силна права се овде праве. Другим речима, коме закон лежи у топузу, не сломи га, али зубе поломи – закључио је Вулетић.

Аутор: Вук Жабац 

Прочитајте још:

Реал захтева да се поништи меч са Партизаном из 1956. и одигра нови, иначе ће иступити из Лиге шампиона

Док Звезда напада дабл-трипл, ево како је према Толетовој теореми 7=9

Милојевић о реваншу са ЦСКА: Играћемо као да је у првом мечу било 0:0

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *