Влада Србије и Вучић запретили Приштини упућивањем серије оштрих протеста након упада РОСУ на север КиМ

БЕОГРАД – Влада Србије и председник Вучић запретили су Приштини да ће упутити серију оштрих протеста уколико снаге РОСУ и ФИТ још само једанпут упадну на север Косова.

Вучић и Брнабић спремају жестоке протесте (фото: Јутјуб скриншут)

– Припремили смо серију протеста коју ћемо упутити свим међународним институцијама, амбасадама, а зашто да не, и самој Приштини. Располажемо у свом арсеналу: жестоким протестима, оштрим протестима, најоштријим протестима, и “е, сад ћеш ти да видиш” протестима. Такође, имамо на располагању и један оштар просвјед, који смо заробили од Хрвата у размени са нашим оштрим протестима, и размишљамо да баш њега употребимо против Приштине, јер је то нешто што Албанци најмање очекују – запретио је председник Србије Александар Вучић, прецизиравши да ће овај арсенал бити употребљен у случају поновљеног упада снага.РОСУ и ФИТ у наредних 15 дана.

А премијер Србије Ана Брнабић изразила је забринутост због ситуације на Косову и Метохији и рекла да је “најважнија дигитализацијааа”.

– Морамо спровести дигитализацијууу, увести таблете и лап топове у школеее… А, да, а што се тиче ситуације на Косовууу, ми смо спремни да реагујемо свим средствимааа, и мислим да и тамо треба да прихвате дигитализацијууу. И све оно што је рекао председник Вучииић, ја се слажем са свим протестима, а особито просвједима – рекла је Брнабић.

 Аутор: Панургије Чичамичић

Прочитајте још: 

САД и ЕУ у страху: Косово има нечију подршку, чим нам се тако супротставља

Вашингтон и ЕУ упозорили Москву: Да је референдум о сецесији Крима легалан био би одржан и на Косову

Британски премијер убеђује Шкоте да ни Косово није добро прошло са независношћу

Албански неонацисти истакли транспарент “Косово је Србија”

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *