Албанци траже проглашење Западне Северне Македоније! Али, чекајте, то није све

ТЕТОВО – Терористичка Албанска национална армија констатовала је, након данашњег састанка у Тетову, да више не важи захтев за проглашењем независности Западне Македоније, већ ће он од сада бити преименован у захтев за проглашење независности Западне Северне Македоније.

И албанска терористичка организација АНА одлучила је да прилагоди захтеве новом имену државе (фото: Јутјуб скриншут)

Како је речено и Албанци и АНА морају да прилагоде своје захтеве новом имену државе.

„Грците никогаш не би ја прифатиљи нашата независност со називот Западна Македонија, затоа што, спрам нивното разбирање, овоа е само северни дељ на западна Македонија, а јужниот дељ од западна Македонија држат тие, заједно со цеља иљи, да кажем, компљетна јужна Македонија“, образложио је један од лидера АНА у саопштењу.

Иначе, уколико Албанци буду остварили своју идеју формирања Западне Северне Македоније, то ће онда отворити аспирације Бугарске која ће желети да припоји Источну Северну Македонију. Она би се наставила на Пиринску Македонију, која је у ствари права Источна Северна Македонија, али у случају припајања данашње Источне Северне Македоније, Пиринска би се тада могла назвати Источнија Северна Македонија.

У том случају ни Срби не би седели скрштених руку и тражили би одвајање Северне Северне Македоније и присаједиње Србији.

Што се тиче Јужне Северне Македоније, иако би Грци желели да је припоје својој Егејској Македонији, то јест Јужној Македонији, то није реално, јер њу Грци зову само Македонија, а не Јужна Македонија. Спајањем грчке Македоније, која је заправо Јужна Македонија, са Јужном Северном Македонијом, створила би се таква лингвистичка збрка, да је не би разрешили ни најбољи географи и етнолози заједно. Због тога је овакво решење неоствариво, а и зато што нема Грка у Јужној Северној Македонији.

Остаје питање шта у том случају остаје Северној Македонији и како би се она могла звати без свог западног, источног и северног дела. У тој ситуацији остају јој централни и јужни део земље, па је одговор јасан. Нови назив гласио би Централнојужна Северна Македонија.

Аутори: Панургије Чичамичић, Благој Делчев

Прочитајте још:

НОВА УРЕДБА ВЛАДЕ ЗОРАНА ЗАЕВА: Песма „Македонско девојче“ мења назив у „Северномакедонско девојче“

Британски премијер убеђује Шкоте да ни Косово није добро прошло са независношћу

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *